Nekrofilija je vrlo rasprostranjena

Slika korisnika asaric
TV SVEKRVA
U svakom slučaju prilog je išao, ali nekako mi nije bio dobar. Bezrazložno spominjanje sumnji na njegovo drogiranje, ali odmah i ispravka istoga, pa onda neki netočni navodi o samoj grupi, a da i ne spominjemo kako u prilogu ide video pjesme "Mi mijenjamo dan za noć", a čuje se audiozapis "Ti si sav moj bol". Bilo bi bolje da su pitali npr. Dragaša da sastavi tekst, nego ovako. Mislim, lijepo je da su se sjetili, ali nekako mi je artificijelno sve to ispalo kao da im je neugodno zbog toga
PIXABAY
Ilustracija

KAKO SAM SE SKORO ODREKAO ROĐENOG DJETETA

Reklama je bila na televiziji za nešto ili što li već, a u njoj je sudjelovala i jedna naša pjevačica poznata jako, toliko važna pjevačica da ja ne znam ni jednu njenu pjesmu osim one »Ti si, dušo, čista petica«, a to i nije pjesma nego nešto što nema veze ni s muzikom ni s umjetnošću, a boga mi ni sa zdravim razumom općenito. Da se razumijemo, nemam ništa protiv gospoje, samo mi je malo njen lik čudan, ali živimo u takvim vremenima i to je tako.
E sada vam, da bi razumjeli priču, moram reći kako se moje dijete baš istuširalo i oblačilo na sebe novu majicu, a ja sam kopao po ormaru i jednim okom gledao onoga stvora na ekranu. »Ova mi je baš lijepa«, reklo je moje dijete, a ja sam pao u nesvijest od užasa jer sam zaključio da mu se dopada izgled dotične pjevač’ce. Manje bi me šokiralo da mi je rekao da sluša cajke, da želi pristupiti nekoj navijačkoj skupini, ili nedajbože kupiti polovnog BMW-a i s njime ići u svatovsku kolonu i trubiti po gradu Zadru, ili po gradovima općenito, onim istim gradovima koje su osvojili ovi koji trube, a koji su sada gazde u njima. Ali, srećom, on je izabrao jednu majicu šarenu koja mu se svidjela, a nije mu se svidjela već spomenuta jer da mu se svidjela morao bi tu devijaciju rezati u korijenu pa bi bilo nemalih problema, a i nasilja neizbježnog.

KAKO SPOMENUTI EKATARINU VELIKU, A PRI TOME SE NE ZAMJERITI

Nastojim svaki dan pogledati TV-kalendar. Iako je proteklih godina bilo svega i svačega, raznih gluposti i mimikrije, ipak se čovjek može prisjetiti nekih stvari nešto naučiti i tako to. Prije neki dan, na moje veliko iznenađenje, jedan prilog je bio posvećen Milanu Mladenoviću, pjevaču legendarne grupe EKV. Svi mi, pismeni i obrazovani ljudi, znamo o kome se radi, ali lijepo je da su se sjetili jer čovjek je ipak rođen u Zagrebu, ima svoju i ulicu tamo,a, za pravo reći, neko su vrijeme bili popularniji u Hrvatskoj nego u ostalim (srećom) bivšim republikama bivše države.
U svakom slučaju prilog je išao, ali nekako mi nije bio dobar. Bezrazložno spominjanje sumnji na njegovo drogiranje, ali odmah i ispravka istoga, pa onda neki netočni navodi o samoj grupi, a da i ne spominjemo kako u prilogu ide video pjesme »Mi mijenjamo dan za noć«, a čuje se audiozapis »Ti si sav moj bol«. Bilo bi bolje da su pitali npr. Dragaša da sastavi tekst, nego ovako. Mislim, lijepo je da su se sjetili, ali nekako mi je artificijelno sve to ispalo kao da im je neugodno zbog toga. S druge strane, bili smo pošteđeni lamentiranja o pokojnoj Margiti o kojoj se na mnogobrojnim portalima svako malo može naći neki tekst o njenom propalom životu, ovisništvu i da ne spominjemo sada, o čemu sve ne. Nekrofilija je vrlo rasprostranjena u ovim krajevima.

CIGANOVIĆ I STAVROS U ISTOJ EMISIJI

Pa to je upravo nevjerojatno kako uvijek naletim na to smeće od emisije. Slučajno okrenem program, a ono »modni sud«, samo što ovaj put nije bilo one žensket’ne, nego je na njenom mjestu sjedio jedan mladić. Ups, greška, velika greška, nije to mladić nego Stavros Đasmin čovjek desetak godina stariji i od mene, što opet znači da je ušao u treću dob. Ali, on tako ne izgleda, mladalački je odjeven, ima neke narukvice i ukrase, neke đinđe i baš se dobro drži. Da se razumijemo.... Iako prezirem takvu muziku, moram priznati da su i Stavros i Jelavić Matko odlični bubnjari koji su svirali u meni omiljenim splitskim grupama »More« i »Metak« pa kao takvi imaju mjesto u antologijama domaće muzike. S druge strane, zašto Đasminu treba ovako se profanirati u ovako glupoj emisiji. Ima dovoljno gaža i bez toga, a njegova publika vjerojatno ne prati modne trendove ili modne sudove. Ovo je ustvari emisija za ljude koji nisu baš »na ti« s urbanom kulturom i zdravim razumom.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (3 glasova)