Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Gradonačelnik s djecom kitio božićno drvce

Autor: Katarina Belić

11.12.2008. 23:00
Gradonačelnik s djecom kitio božićno drvce

Foto: Vedran SITNICA



Također želim istaknuti da zaista uvijek nastojimo pomagati našim građanima s posebnim potrebama. Stoga me posebno raduje i veseli što će kao vrhunac toga do kraja ljeta, kada bi radovi trebali biti dovršeni, osvanuti i novi Centar za odgoj, obrazovanje, rehabilitaciju i smještaj osoba s posebnim potrebama Mocire, kazao je Kolega
U povodu božićnih blagdana u posjet Gradskoj upravi i zadarskom gradonačelniku Živku Kolegi došla su djeca iz Osnovne škole Voštarnica, u pratnji ravnateljice Irene Dukić i nastavnice likovne kulture Elde Burčul.
Nakon što je gradonačelnik Živko Kolega pozdravio svoje goste te im kratko pojasnio da se nalaze u prostoru u kojem se donose sve odluke vezane uz grad pa i one koje se tiču njihove škole, izrazio je i zadovoljstvo i sreću zbog njihova dolaska.
– Drago mi je da se naš dogovor od prošle godine obistinio i da ste nam ipak došli pomoći kako bismo zajedno okitili drvo u Gradskoj vijećnici, koje će zbog toga zasigurno ove godine zajedno s ukrasima koje ste vi izradili biti ljepše nego ikada do sada. Također, želim istaknuti da zaista uvijek nastojimo pomagati našim građanima s posebnim potrebama. Stoga me posebno raduje i veseli što će kao vrhunac toga do kraja ljeta, kada bi radovi trebali biti dovršeni, osvanuti i novi Centar za odgoj, obrazovanje, rehabilitaciju i smještaj osoba s posebnim potrebama Mocire, kazao je Kolega.
U posjet Gradskoj vijećnici došlo je jedanaestero učenika iz OŠ Voštarnica koji su se, kako doznajemo, za ovaj posjet pripremali petnaestak dana, koliko im je ukupno trebalo da uz pomoć svoje nastavnice iz likovne kulture Elde Burčul izrade ukrase koji će u cijelom blagdanskom razdoblju krasiti drvo smješteno na samom ulazu u Gradsku vijećnicu.
– Ovo danas je poseban događaj za djecu jer na ovaj način smo im omogućili da budu u drugačijoj ulozi nego do sada, da i oni naprave nešto za nekoga drugoga, odnosno da i oni daruju nekoga u ovo blagdansko vrijeme darivanja i pomaganja. Smatram da se isplati ulagati u djecu jer se to uvijek višestruko vrati, što je naša gradska vlast prepoznala i na tome smo im zahvalni, kao i naša djeca koja, zahvaljujući našoj pomoći i zalaganju, postaju zadovoljniji i sretniji građani, kazala je Dukić.
Samo kićenje drvca kod djece je izazvalo pravu eksploziju smijeha i sreće.
Osim ovoga uzbudljivog događaja uskoro ih očekuju i nove zanimljive avanture koje će doživjeti izvođenjem svoje glazbeno-scenske točke koju marljivo pripremaju, a koju će imati prilike izvesti u Osnovnoj školi Šimuna Kožičića Benje u Zadru u povodu božićne priredbe, na koju su pozvani kao posebni gosti i kojoj se već sada vesele.