Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Prvi cilj – psihološki podići momčad

12.01.2011. 23:00
Prvi cilj – psihološki  podići momčad


U svakom slučaju, ja sam zaposlenik kluba, do sada sam bio trener druge momčadi, a uprava je sada odlučila da preuzmem prvu momčad. Dakle, ja nisam ni imao tu nekog manevarskog prostora, osim da prihvatim odluku Upravnog odbora – kaže Bujan


Utakmica s Dubravom neće biti prva u funkciji prvog trenera Zadra za  Tihomira Bujana. Prije godinu dana, točnije 19. siječnja  2010., Bujan je vodio Zadar  na utakmici 17. kola NLB lige  protiv Širokog, nakon što je  otkaz dobio Zmago Sagadin.  Zadar je tada slavio sa 88:65,  a poslije utakmice Danijel Jusup je s klupe Širokog preselio na Zadrovu. Tko bi rekao da će se godinu dana  kasnije dogoditi ovakav scenarij?
– Sigurno da me iznenadila  ova situacija. Do sada nije  bilo nikakvih razgovora ni  naznaka da bi moglo do ovoga  doći. U svakom slučaju, ja  sam zaposlenik kluba, do sada  sam bio trener druge  momčadi, a uprava je sada  odlučila da preuzmem prvu  momčad. Dakle, ja nisam ni  imao tu nekog manevarskog  prostora, osim da prihvatim  odluku Upravnog odbora –  kaže Bujan.
Jeste li zamjerili ljudima u  klubu što vam već prošle godine, nakon odlaska Sagadina, nisu dali priliku?
– Što je bilo, bilo je. Od tada  je prošla godina dana i mislim  da sada nema smisla vraćati se  na to. Previše je posla pred  nama, prekomplicirana je situacija da bi sada razmišljao o  tome.
Proigrati kod kuće
Kako se izvući iz ove situacije?
– Bit će jako teško i moramo  čim prije poduzeti određene  korake i na psihološkom i na  igračkom planu, da se pomaknemo s ovog mjesta gdje  smo sada. Ono što je prije  krasilo Zadar, sada je nestalo.  Ona prepoznatljiva igra pred  domaćom publikom je sada  postala jedan veliki grč. To je  veliki problem, jer Zadar više  nije dominantan na domaćem  parketu. Sigurno ćemo to pokušati promijeniti u nastavku  sezone.
Svjestan je Bujan dobro u  kakvoj se situaciji nalazi.
– Sigurno da je trenurak  prilično nezgodan. Sada imamo pet utakmica u deset dana, od čega su tri gostovanja.  Raspored je izuzetno složen,  a ja u Dubravu idem bez  treninga s momčadi. A s obzirom na putovanja, pitanje je  kako ćemo i gdje idućih dana  trenirati. Naravno, iduća domaća utakmica protiv Zvezde  nam je iznimno bitna, ali idemo korak po korak.
Bez podcjenjivanja
Kako sada izgleda momčad  Zadra? Što se može promijeniti u kratkom razdoblju?
– Momčad mi psihološki  izgleda dosta loše i to ćemo  morati pokušati promijeniti u  najkraćem mogućem roku.  Što se ostalih stvari tiče, to ću  vidjeti kada odradimo par treninga i odigramo prve utakmice. Onda ćemo vidjeti što  treba mijenjati u sustavu  igre.
Prvi posao kojeg treba  odraditi je plasirati se na  završni turnir Kupa Krešimira Ćosića.
– Jasno je da se očekuje  pobjeda, ali s obzirom na stanje u kojem se trenutno nalazimo, to je prilično nezavidna situacija. Dubrava se  digla, nakon prilično lošeg  prvog dijela sezone. Doveli su  par igrača, počeli igrati bolje i  motiva im sigurno neće nedostajati. Uz to, imat će i  podršku publike, jer Zadar je  uvijek mamac. Nalazimo se u  nenormalnoj situaciji i neće  nam biti nimalo lako. Sigurno  idemo tamo kao favoriti i  napravit ćemo sve da pobijedimo, ali nipošto ne smijemo upisivati pobjedu prije  puta – zaključio je Bujan.
 


Sastanak uprave, struke i igrača




Košarkaši Zadra sinoć nisu  trenirali, ali su se okupili u  dvorani Krešimira Ćosića, te su  im se na kratkom sastanku  obratili čelni ljudi kluba i novi  trener Tihomir Bujan. Uz  obećanje isplate dijela zaostalih  plaća, poanta je bila jasna. Svi  se trebaju ujediniti i dati sve od  sebe za ispunjenje najvažnijeg  ovosezonskog cilja, ostanka u  Jadranskoj ligi. Sastanku je prisustvovao i novi igrač Jurica  Žuža, koji će danas potpisati  ugovor s klubom do kraja sezone, a na raspolaganju treneru  bit će od subotnje utakmice u  Nymburku.


 


Kup Krešimira Ćosića


Četvrtfinale: Dubrava – Zadar (19,30), Zabok – Cibona (19. siječnja).  Darda – Zagreb 71:96, Kvarner – Cedevita 60:77.


 


Gostovanje Zadra kao nagrada


Dubrava je četvrtfinale Kupa Krešimira Ćosića izborila dvjema  domaćim pobjedama, protiv Dubrovnika i Borika, a njen trener Boris  Gnjidić u najavi večerašnje utakmice kaže.
– Mi smo jako puno napravili u posljednjim utakmicama. Razigrali smo niz  juniora, koji će nam puno pomoći u nastavku sezone. Ova utakmica je  nagrada za cijeli klub, kao i za naše navijače, koji će imati priliku vidjeti jednu  odličnu momčad kao što je Zadar.
Dubrava se trenutno nalazi na diobi od 6. do 9. mjesta A-1 lige, s omjerom  4-6.