Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Protivnici EU-a tuže ministricu Vesnu Pusić

12.01.2012. 23:00
Protivnici EU-a tuže ministricu Vesnu Pusić


Vijeće za Hrvatsku – ne u EU kampanju nastavlja skupom koji će se sutra održati na zagrebačkom Trgu bana Jelačića u 11 sati.
– Pozvat ćemo ljude da iziđu na referendum i da zaokruže “Protiv”. Sve je više građana protiv hrvatskog članstva u EU. Jedna grupa zbog toga što ne žele donijeti tako važnu odluku bez pravih informacija, a drugu grupu čine oni koji smatraju da ne treba ulaziti u EU sada, kad je ona u golemim problemima, nego treba pričekati da se oni riješe, rekao je Roko Šikić. Budući da nisu dobili odgovore ni od Vlade ni od Sabora na svoj zahtjev da država financira i njihovu, anti EU kampanju, najavili su da će potražiti pravnu zaštitu, pa čak ići i dotle da kazneno prijave, a možda i tuže Vesnu Pusić koja je prije nego je postala ministrica, najavila da joj ne pada napamet raspoređivati ni kunu na opcije kontra EU, najavio je Šikić.
Jedini je na prošlotjedno pismo Vijeća za Hrvatsku – ne u EU odgovorio predsjednik Republike Ivo Josipović s kojim će se predstavnici koordinacije danas sastati.