Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Susjedi čuli pad niz stepenice i svađu nevjenčanih supružnika

Autor: Suzana Bandić

12.02.2009. 23:00
Susjedi čuli pad niz stepenice i svađu nevjenčanih supružnika

Foto: Filip BRALA



Na dan incidenta svjedokinja Ana Vukić koja živi u susjednom stanu čula je Lukićevu na subištu kako govori: “Nećeš ti mene tući!”, a potom i Mirkova kako odgovara: ” A ti ćeš meni reći – ma nemoj!”. Nakon čitanja njezine izjave, Mirkov je zatražio da se ona neposredno ispita na sljedećoj raspravi, a za svjedoka je predložio i Šimu Višića s kojim je on, navodno, bio u kafiću “Stomorica” u vrijeme kada se Lukićeva ozlijedila


Elvis Mirkov (39) iz Bibinja jučer je u lisičinama doveden iz zadarskog Istražnog zatvora na Općinski sud gdje je ponovno sjeo na optuženičku klupu te mu je nastavljeno suđenje zbog pokušaja nanošenja teških ozljeda nevjenčanoj supruzi Gorani Lukić (37).
Njega se, naime, tereti da je 24. kolovoza prošle godine sjekirom ozlijedio svoju nevjenčanu suprugu Goranu Lukić u njihovu stanu u ulici Vjekoslava Klaića. No, fizičkom je napadu, prema svjedočenju susjeda prethodio verbalni obračun. Zbog zadobivenih težih tjelesnih ozljeda, odnosno posjekotina u predjelu glave i lijeve lopatice, Gorana Lukić je pomoć zatražila u Hitnoj medicinskoj pomoći. Primila ju je dr. Perić kojoj je Lukićeva tada povjerila da joj je ozljede nanio nevjenčani suprug Elvis Mirkov. Liječnica ju je uputila na odjel Kirurgije u zadarsku Opću bolnicu, a potom je o slučaju obavijestila zadarsku policiju. Samo pola sata kasnije na odjel Kirurgije stigao je i Mirkov nakon čega je uhićen i priveden istražnom sucu koji mu je tada odredio pritvor.
Lipovac potvrdio majčinu priču
Međutim, Gorana Lukić je kasnije na glavnoj raspravi održanoj u ožujku prošle godine, povukla svoj prvotni iskaz te kazala da Elvis Mirkov nije odgovoran za njezine ozljede, pojašnjavajući da se ozlijedila sama.
Na jučerašnoj raspravi saslušana su dva svjedoka: Danijel Gregov (27) koji je u vrijeme incidenta stanovao na istoj adresi i Dragutin Lipovac (19), sin oštećene Gorane Lukić.
Gregov je sucu Ivici Marinoviću u svom svjedočenju rekao da je na navedenoj adresi bio podstanar te da je u stanu boravio vrlo malo zbog studentskih obveza. Istaknuo je da Elvisa Mirkova i Goranu Lukić osobno nije poznavao, niti ima ikakvih saznanja o odnosima među njima, a da je tog, 27. kolovoza 2007. godine čuo zvukove koji bi odgovarali padu niz stepenice na stubištu i nepoznati muški glas. Naglasio je da ništa nije vidio, jer se sve jako brzo odvilo, niti sa sigurnošću može reći o kome je bila riječ.
Drugi svjedok, Dragutin Lipovac, inače sin oštećene Gorane Lukić, rekao je da u vrijeme kada se njegova majka ozlijedila nije bio u stanu, niti je vidio što se dogodilo, već da samo zna ono što mu je majka ispričala i što je tada zatekao.
– Kad sam došao doma majku sam zatekao kako zamotane glave leži na krevetu koji se nalazi u dnevnom boravku. Ispričala mi je da joj se učinilo da čuje nekoga pred vratima pa da je ustala s namjerom da vidi tko je. Međutim, kad je otvorila vrata tamo nikoga nije bilo, ali da joj se u povratku zamantalo zbog tableta koje je ranije popila. Tada je izgubila ravnotežu, pala i pri tom udarila glavom u ormarić koji se nalazio pored kreveta – ispričao je Lipovac dodajući da mu je majka još rekla da je sama otišla u Hitnu medicinsku pomoć te da ni tada, a ni sutradan nije u stanu vidio Elvisa Mirkova.
Na pitanje zastupnika optužbe Dragana Bogatića o odnosima između njegove majke i Mirkova, zatim o majčinom samoozljeđivanju i o njegovim odnosima s njima, Lipovac je odgovorio da su se prema njegovim saznanjima njegova majka i Mirkov dobro slagali. Posvjedočio je da su se ponekad znali porječkati, ali da to nije bilo ništa značajno. Svoj odnos s Mirkovim je ocijenio dobrim. No, rekao je da su se on i majka u posljednje vrijeme dosta svađali. Međutim, suprotno iskazu njegove majke Gorane Lukić da je sklona padanju i samoozljeđivanju, Lipovac je utvrdio da se ona nikada prije nije ozlijedila, na što je zastupnik optužbe uložio prigovor te zatražio da se na slijedećoj raspravi neposredno ispita medicinski sudski vještak Ante Visković. Bogatić je istaknuo da želi čuti njegovo stručno mišljenje o liječničkim nalazima Gorane Lukić te procjenu modusa nastanka njezinih ozljeda s obzirom na njezino i sinovo svjedočenje.
Susjeda čula svađu i tučnjavu
U nastavku dokaznog postupka sudac Marinović pročitao je iskaz svjedokinje Ane Vukić, bivše susjede koji je ona netom po incidentu dala istražnom sucu Milanu Pećini, a u kojemu stoji da je ona često čula svađe u susjednom stanu u kojemu su stanovali Mirkov i Lukićeva, kao i fizičke obračune. Na dan incidenta navela je da je čula Lukićevu na subištu kako govori “Nećeš ti mene tući!” i nakon toga Mirkova kako odgovara ” A ti ćeš meni reći ma nemoj!”. Iako Mirkov nije imao primjedbi da se njezin iskaz pročita, kada je čuo sadržaj promijenio je mišljenje i od suca zatražio da se Vukićeva na slijedećoj raspravi neposredno ispita. Osim toga, zatražio je i da se kao svjedok pozove Šime Višić iz Arbanasa, s kojim je on navodno u vrijeme kada se Lukićeva ozlijedila bio u kafiću “Stomorica” sve do zatvaranja.