Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

SLUČAJ DARUVARAC Klarendić: Ne može se očekivati da će iskaz suca do u zarez biti identičan pisanom dijelu presude!

13.02.2019. 19:51
SLUČAJ DARUVARAC Klarendić: Ne može se očekivati da će iskaz suca do u zarez biti identičan pisanom dijelu presude!


Glasnogovornik Općinskog suda Denis Klarendić danas se obratio novinarima u vezi presude sutkinje Mitre Meštrović za početak se ogradivši rekavši kako ne može komentirati sudske odluke, pogotovo one nepravomoćne.
– Gledao sam sadržaj zapisnika objave presude i pisani otpravak presude i tu nema nikakvih odstupanja osim u datumima. Kad su u pitanju standardne greške u datumima, imenima i slično, Sud u svakom trenutku može otkloniti taj nedostatak rješenjem o ispravku, a što je predviđeno Zakonom o kaznenom postupku. Istaknuo je kako je došlo do omaški u pisanju koje Sud ispravlja po službenoj dužnosti, rekao je Klarendić. Dodao je kako se svaki sudac prije donošenja presude priprema i vjerojatno slaže kostur presude ili rješenja koje donosi, koji se potom finišira.
– Naime, ne može se očekivati da se napiše cijela presuda, od recimo 70 strana, u jednom danu. Svaki sudac se prije priprema i na taj način čeka trenutak kad će objaviti presudu, rekao je Klarendić dodavši kako se ne može očekivati da će iskaz suca do u zarez biti identičan pisanom dijelu, rekao je Klarendić.