Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Liburnija spremna za povećan broj učenika

13.02.2021. 11:01


Svi srednjoškolci Zadarske županije u ponedjeljak kreću na nastavu uživo, a samim time i javni prijevoz će biti osjetno opterećeniji. U Liburniji su za to bili spremni već prošlog tjedna, kazuje direktor Edvin Šimunov.
– Već prošli tjedan imali smo spreman raspored za vozače i vozila ukoliko bi učenici krenuli na nastavu. Tako da smo spremni i sad i veselimo se tome, rekao je Šimunov.
Kako dodaje, za razliku od nekih većih gradova, srednjoškolci u javnom prijevozu u Zadru nisu predstavljali neki veći problem u epidemiološkom smislu.
– Prvenstveno, sve su to kratke relacije pa ne provode u javnom prijevozu dugo vremena. Nadalje, mi gledamo da popunjenost kapaciteta bude 40 posto i to smo, s obzirom da smo uveli dodatna vozila, bez problema mogli održavati. Učenici većinom nose maske, ne rade oko toga probleme. Na samom početku je samo trajala malo prilagodba. To sve sam i osobno nadgledao na terenu, kao i naši kontolori. Jedino bi se znalo dogoditi da mi pošaljemo 3-4 busa u onim najfrekventnijim terminima, a sva djeca čekaju zadnji pa se naguraju u njega, govori sa smješkom Šimunov, dodajući da je ipak zadovoljan s cjelokupnom situacijom i pridržavanjem mjera jer ipak se radi o radu s ljudima, koji nerijetko zna biti škakljive prirode.
– Zadovoljni smo i samim time što nam se cijelo ovo vrijeme koronom zarazilo samo 2-3 vozača, što ne mora značiti da su se zarazili u autobusu, već se to moglo dogoditi tijekom njihovih privatnih kontakata, zaključio je Šimunov.