Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Zadru 1952 afirmacija mladih igrača primarni cilj

Autor: Andrija Prović

12.03.2010. 23:00
Zadru 1952 afirmacija mladih igrača primarni cilj

Foto: Sebastian GOVORČIN



Prva B liga je naša realnost, a koliko će vremena proteći do značajnijeg iskoraka, to ovisi o više čimbenika – kaže Goran Jovančević


Pred vaterpolistima Zadra 1952 druga je uzastopna Prva B sezona. Klub s Višnjika danas će odigrati utakmicu prvog kola, a do kraja prvenstva očekuje ih još 17 ispita u kojima se nadaju što boljem plasmanu u drugom razredu hrvatskog vaterpola. Novost u ovoj sezoni je da će Ligu činiti devet, umjesto dosadašnjih 10 klubova. Glavni je uzrok recesijska godina koja nije zaobišla niti zagrebački ZPK te su zbog problema s financijama odlučili istupiti iz Prve B lige. Iako se pred početak prvenstva govorilo o mogućem proširenju lige, ipak je odbačena mogućnost priključivanja slovenskih i crnogorskih klubova, također iz financijskih, ali i sigurnosnih razloga. S ostalim novostima, kao i ambicijama svog kluba, upoznaje nas Goran Jovančević, trener Zadra.
– Naše su ambicije pozicionirati su u sredini ljestvici. Za takvo nešto imamo vrlo dobru momčad koja je ostala na okupu, a pridružila su nam se i dva nova igrača. To su Stipe Ančić iz Splita te Dinko Jadrešić, Zadranin koji je prošlu sezonu igrao u Zagrebu. Okosnicu sastava i dalje će činiti juniori, a kako prvenstvo bude odmicalo, vjerujem da ćemo biti sve bolji.
Postoje li i u Prvoj B ligi izraziti favoriti? Salona je prošle godine ostvarila 17 pobjeda, te samo jedan neodlučen rezultat.
– Smatram da će prvenstvo ove godine biti dosta izjednačeno, premda je uvijek teško prognozirati krajnji ishod. Salona i Opatija glavni su kandidati za prva dva mjesta, ali vidjet ćemo kako će se sve razvijati.
Kakvi su dugoročni planovi Zadra?
– S novim bazenom na Višnjiku Zadar je stekao sjajne preduvjete za razvoj vaterpola, no, značajniji uspjeh ne može se ostvariti “preko noći”. Naš je plan afirmacija što više mladih vaterpolista da bi kroz koju godinu imali igrače na koje bi se mogli osloniti i u višem rangu natjecanja. Trenutačno, Prva B liga je naša realnost, a koliko će vremena proteći do znatnijeg iskoraka, to ovisi o više čimbenika.
Prvenstvo otvarate susretom s rovinjskim Delfinom. Kakve su šanse Zadra u dvoboju prvog kola?
– U dvoboj sa Delfinom ulazimo vidjeti na čemu smo i koliko možemo napraviti. Nažalost, u pripremnom razdoblju odradili smo samo dvije utakmice u kojima nismo mogli računati na sve igrače. To znači da u ovoj fazi još uvijek nismo dovoljno uigrani, no, idemo pružiti što bolju igru, a ako nam se ukaže prilika za uzeti bodove, nadam se da ćemo je i iskoristiti. Delfin je stabilan klub Prve B lige i klub koji je gotovo uvijek potpomognut s nekoliko igrača Primorja. Izuzetno su čvrsti i dobro fizički pripremljeni te nas očekuje teška utakmica.
Raspored 1. kola (13. ožujka): Delfin – Zadar (17.30), Opatija – Biograd, Zagreb – Galeb, Siscia – Arsenal, Salona slobodna.


 MOMČAD




Zadar 1952 u sezoni 2010. (od 13. ožujka do 24. srpnja): Željko Olujić, Borut Gatara, Igor Šarić, Alen Čurković, Dinko Jadrešić, Stipe Ančić, Krešimir Klarica, Petar Marčinković, Marko Jukić – Šoša, Mislav Knežević, Kuzme Santini, Aleksandar Raić, Marin Stipić, Marko Šarić, Zvonimir Lakoš, Marijan Šunjo, Niko Jurlina, Nikola Curać, Mateo Plantak. Treneri: Goran Jovančević, Dražen Adžić, Ivo Radetić.