Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zadar dočekuju zlatne barakude

Autor: Z L

12.03.2013. 23:00
Zadar dočekuju zlatne barakude


Veseli nas što ove dvije utakmice igramo u Zadru i Rijeci. Spremni smo za dobar vaterpolo, a u ovim ćemo utakmicama priliku dati i mlađim igračima – kazao je izbornik Ivica Tucak


Iako su 3. veljače porazom od Crne Gore u Budvi (7:6) ostali bez Final Foura Svjetske lige i na taj način predali prošle godine osvojenu titulu hrvatskim vaterpolistima, predstoji odraditi još dvije utakmice. Olimpijski pobjednici tako će 27. ožujka u zadarskom Višnjiku dočekati reprezetnaciju Turske, tri dana kasnije na Kantridi će ugostiti Grčku. Iako ove utakmice nemaju nikakvog natjecateljskog naboja, za izabranike Ivice Tucaka bit će itekako važne, što je potvrdio i sam izbornik.
– Veseli nas što ove dvije utakmice igramo u Zadru i Rijeci. Spremni smo za dobar vaterpolo, a u ovim ćemo utakmicama priliku dati i mlađim igračima te na taj način proširiti krug kandidata za nadolazeće pripreme za Svjetsko prvenstvo, koje nas u srpnju očekuje u Barceloni. Upravo iz tog razloga za ove smo utakmice pozvali 19 igrača. Dakle, u idućimm mjesecima čekaju nas zanimljiva vaterpolska uzbuđenja – izjavio je izbornik Ivica Tucak.
Zadar i Rijeka zasigurno će biti dobri domaćini olimpijskim pobjednicima, koji vjeruju da će tribine biti pune i da će se navijačima odužiti kvalitetnim i atraktivnim partijama.
Za utakmice protiv Turske u Zadru i Grčke u Rijeci izbornik Ivica Tucak pozvao je vratare Josipa Pavića, Marka Bijača, Petra Juraja Selema, centre Ivana Krapića, Frana Paškvalina, Nikšu Dobuda, bekove Andra Bušlju, Kristijana Milakovića, Marka Macana, Ivana Buljubašića te vanjske igrače Mara Jokovića, Anđela Šetku, Duju Živkovića, Sandra Sukna, Luku Bukića, Antu Vukičevića, Antuna Goretu, Paula Obradovića i Petra Muslima.