Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

PLAŽA JADRAN Na uređenoj plaži ostat će dotrajali mul

14.03.2020. 08:45


Radovi na uređenju kupališta Jadran, u Zadru zvanog i Marex, primiču se kraju i vide se obrisi buduće uređenije plaže. Trn u oku ljudima koji tamo često obitavaju predstavlja tamošnji drveni mul kojem nedostaje nekoliko dasaka i tako predstavlja opasnost, a njega, tijekom ovih radova, nitko ne dira.
Zatekli smo na mulu Larija Longina, ronioca koji radi za tvrtku Kali tuna, a tamo zadnjih dana svakodnevno roni.
– Odlično je što se plaža uređuje, ali nije mi jasno zašto ovaj mul ne urede. Mogle bi se daske opiturati, malo sve obnoviti da izgleda primjerenije. I sam se bavim turizmom i uvijek sam za to da se površine uređuju, kazao je ovaj Kaljanin.
Kako doznajemo iz razgovora s ljudima, problem je nadležnosti jer izgleda da se radi o improviziranom mulu koji su građani sami izgradili te ga tako sami povremeno i poprave kad dođe do izbijanja dasaka u slučaju nevremena ili drugih nezgoda.
Potvrdio je to i Robertino Dujela, pročelnik Odjela za komunalne djelatnosti u Gradu Zadru, nadležnog za uređenje plaža.
– U pravu ste u vezi drvenog mula. Intervenirali bismo sanacijom, ali nemamo nadležnost. Vjerujem da će se to riješiti unutar zakonskih regulativa, a do tad da će neprihvatljivo stanje tih par gazišta biti zamijenjeno, kazao je Dujela.
Kako ističe nadalje, što se tiče samog tijeka radova, zemljani radovi u izvedbi ugovorenog izvođača za održavanje Stipčevića su pri finalizaciji.
– Nakon toga nastupa Marex elektrostroj s ugradnjom igrala za djecu, tuševa, postavljanjem drvenih obloga na sunčalištu i završnim ‘faceliftingom’. Za sad radovi teku po planiranom hodogramu, ističe Dujela.
Igralište za djecu već je djelomično postavljeno na sjeverozapadnom dijelu, uz prostor određen za sunčanje i kupanje, dok će jugoistočni dio ostati u namjeni parkinga. Sačuvat će se svo postojeće zelenilo i osvježiti s novim. Cijena predviđena za uređenje plaže je oko 400 tisuća kuna.
Osim plaže Jadran, Grad uređuje za sljedeću sezonu i kupališta na Puntamici, Diklu i Kolovarama.