Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Pojačana provjera na graničnim prijelazima, dulja čekanja vozila

13.03.2020. 13:46


Pojačana je provjera na graničnim prijelazima vezano za mjere sprječavanja širenja koronavirusa, pa su moguća dulja čekanja vozila, osobito teretnih, izvijestio je u petak popodne Hrvatski autoklub (HAK).


Prema naputku Ministarstva unutarnjih poslova RH vozače teretnih vozila koji ulaze u Hrvatsku iz smjera Slovenije poziva se da se upute na sljedeće granične prijelaze: Macelj, Bregana, Rupa, Pasjak i Plovanija, gdje će biti veći broj sanitarnih inspektora kako bi se ubrzao prijelaz granice.
Na graničnim prijelazima (GP) Macelj (Gruškovje), GP Bregana (Obrežje) i GP Križovljanska (Zavrč) višesatna su čekanja za teretna vozila na ulazu u Hrvatsku.
Na GP Jurovski Brod (Metlika) na ulazu u Hrvatsku čekanja za osobna vozila su do 30 minuta, a za teretna vozila oko  2 sada.
Za sav promet zatvoreni su granični prijelazi: Batina, Principovac, Principovac 2 i Ilok 2.
Od jutros u 7 sati na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Dubrava Križovljanska radi pojačanog ulaska građana iz zemalja koje su visoko i srednje rizične (Austrije, dijela Slovenije i Njemačke) teretni i putnički promet preusmjerava se na GP Macelj i GP Goričan radi brže sanitarne obrade.
Zbog odluke o ograničenju prometa za teretna vozila u Sloveniji koja je na snazi od 1. lipnja 2019., očekuju se duža čekanja za teretna vozila, osobito na graničnim prijelazima Bregana/Obrežje i Macelj/Gruškovje. Više se može pročitati na internetskim stranicama: https://www.hak.hr/vijest/896/ogranicenje-slo-vozila-2019. , navode iz HAK-a
Zbog povremeno pojačanog priljeva vozila na pojedinim graničnim prijelazima vrijeme potrebno za prelazak granice se često mijenja, a zabilježena čekanja mogu biti i duža. Vozače se moli za strpljenje i razumijevanje!