U Turisthotelu zadovoljni rezervacijama, nadaju se skoroj deeskalaciji sukoba u Ukrajini

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Otvorenje sezone planirano 13. travnja
Sezonu rezervacija otvorili smo odmah nakon završetka prošlogodišnje turističke sezone i od tada do danas, imamo rezultate kao 2019. godine. Po pitanju dolaska ukrajinskih i ruskih gostiju tu nećemo biti osobito pogođeni s obzirom na to da oni u strukturi noćenja nisu značajan faktor. Ono što nas zabrinjava je rast cijena energenata, osobito goriva, tako da s pažnjom pratimo situaciju i nadamo se skoroj deeskalaciji sukoba, ističe Skoblar
TN ZATON
Tijekom Domovinskog rata, Turističko naselje Zaton prihvatilo je brojne izbjeglice iz zadarskog zaleđa

Dvije protekle godine turističku sezonu obilježila je bojazan zbog pandemije koronavirusa, a od eskalacije sukoba i početka rata na europskom tlu, u Ukrajini, opet se sa strepnjom prati daljnji razvoj situacije i njezin utjecaj na nadolazeću sezonu.
O tome kako će se svjetska kriza odraziti na sezonu i popunjenost smještajnih kapaciteta, razgovarali smo s Franom Skoblarom, voditeljem Odjela marketinga Turisthotela, uspješne, domaće tvrtke koja posluje preko pola stoljeća i zapošljava značajan broj stanovnika naše županije. Prema sadašnjim, obećavajućim najavama, njihovu tvrtku očekuje uspješna i plodonosna turistička sezona.

Prati se situacija

- Sezonu rezervacija otvorili smo odmah nakon završetka prošlogodišnje turističke sezone i od tada do danas, imamo rezultate kao 2019. godine, govori nam Skoblar i dodaje kako prema podacima i analizama, gosti iz Ukrajine i Rusije čine tek jedan posto noćenja i dolazaka.
- Po pitanju dolaska ukrajinskih i ruskih gostiju tu nećemo biti osobito pogođeni s obzirom na to da oni u strukturi noćenja nisu značajan faktor, ostvaruju negdje oko jedan posto noćenja u našem turističkom naselju. Ono što nas zabrinjava je rast cijena energenata, osobito goriva, tako da s pažnjom pratimo situaciju i nadamo se skoroj deeskalaciji sukoba, ističe Skoblar.
Turističko naselje Zaton smješteno je u borovoj šumi na 100 hektara površine s vlastitom plažom. Sadržaj resorta je uistinu impresivan i sadrži sve potrebno za bezbrižan boravak gostiju. Otvorenje sezone planirano je za idući mjesec, a prema riječima Skoblara, cijene su kreirane prema potražnji na tržištu.
- Turističko naselje Zaton planiramo otvoriti 13. travnja i nadamo se uspješnoj turističkoj sezoni. Cijene smo formirali na kraju prošlogodišnje sezone i naravno da smo bili oprezni prilikom određivanja te povećanje nije bilo značajno u odnosu na prethodne sezone. Uzeli smo u obzir inflaciju te sustav ponude i potražnje, navodi Skoblar.

Problem radne snage sveprisutan u turizmu

Poteškoće s pronalaskom radne snage pogađaju cjelokupni turistički sektor, a u Turisthotelu i dalje se oslanjaju na radnike iz županije, kojima su ponudili bolje uvjete rada i stalno zaposlenje.
- Problem radne snage sveprisutan je u hrvatskom turizmu, pa tako i kod nas. Većinom zapošljavamo ljude iz okolice, a poduzeli smo neke korake kako bismo ih zadržali u našem timu. Dio naših zaposlenika koristi mjeru stalni sezonac, a dio ih je zaposlen na određeno i rade tijekom čitave godine, a prvenstveno mislim na ugostiteljski kadar. Njih smo nakon zatvaranja Turističkog naselja Zaton prebacili u naše ostale ugostiteljske objekte i na taj način omogućili smo im sigurno zaposlenje kroz cijelu godinu. Vjerujem kako ćemo i ovu sezonu uspjeti riješiti problem radne snage s našim dosadašnjim djelatnicima. Ovim putem pozivam sve čitatelje, zainteresirane za rad u našem timu da pogledaju otvorene natječaje na našoj korporativnoj internet stranici i da se jave ako se prepoznaju u nekom poslu, naglašava Skoblar.
Tijekom Domovinskog rata, Turističko naselje Zaton prihvatilo je brojne izbjeglice iz zadarskog zaleđa koje su ostale bez svojih domova, a trenutačno se razmatraju i mogućnosti kako u neko dogledno vrijeme pomoći izbjeglicama iz ratom zahvaćene Ukrajine.
- Po pitanju prihvata izbjeglica iz Ukrajine postoje razne inicijative na razini naše tvrtke, tu se stvari još razrješavaju, a još nismo došli do trenutka kad imamo konkretne informacije. Svakako, ako dođe do nekakvih promjena, službeno ćemo izvijestiti javnost putem priopćenja, poručuje Skoblar.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno