Žena iz Ukrajine i Isus Krist u Salima

Slika korisnika asaric
MOŽDANI UDAR
Autor: 
Kada si prisutan sa živim Bogom ne padaju ti napamet svađe, oholo nadilaženje drugoga, ratovi. Kada čovjek hoće Boga prilagođavati sebi, stavljati ga u uskoću svoga interesa, najtužniji je sam Bog
ABACA
Bog ljubavi za drugoga. I prostrujao je mir. I oživljena je radost

Kako je dirljivo, plemenito, ljudski živjeti u Salima u noći koja se iz četvrtka prelijeva u petak. U crkvi svete Marije izložen je Presveti Oltarski Sakrament, Isus Krist, Kruh Života. Kralj kraljeva, Gospodin Bog, nenametljiv, a moćan, skroman, a svemoguć na prijestolju skromnom.
Cijelu noć izmjenjuju se žene i muškarci, Saljke i Saljani, po utvrđenom rasporedu, kako Kralj na prijestolju ne bi bio sam. Njima se u crkvi svete Marije pridružuju žene i muškarci, Ukrajinke i Ukrajinci, koji rade u tvornici u ovom mjestu. Precizna je spoznaja uma, koju najprije otkriva srce, kako je Bog Onaj koji je uvijek prisutan, a kako sam ja, čovjek onaj koji je često neprisutan. Biti s Bogom prisutan, znači Njemu priznati Gospodstvo i vlast, a sa sestrama i s braćom ljudima biti u ljubavi, biti u poštivanju svačije nezamjenjivosti, prihvaćati suverenu drugačijost i slobodu drugoga.

Kada si prisutan sa živim Bogom ne padaju ti napamet svađe, oholo nadilaženje drugoga, ratovi. Kada čovjek hoće Boga prilagođavati sebi, stavljati ga u uskoću svoga interesa, najtužniji je sam Bog. Opasno je kada se svoja uobrazilja boga, svoja slika boga, predstavlja kao živi Bog.

Zato kada sam ja prisutan u Živomu Bogu, nema više: Hrvat, Srbin. Nema više Ukrajinac Rus. Kada ograničavaš Boga, ti zapravo ne vjeruješ Bogu, nego se mučiš, uništavaš se sa svojom slikom Boga. Naravno, mučiš i uništavaš i drugoga.
»Ištite i primit ćete. Tražite i naći ćete. Kucajte i otvorit će vam se!« - kaže Gospodin Isus Krist, Sin Božji. U Salima se je kucalo, tražilo, iskalo se. I otvorilo se. I našlo se. I primilo se. Bog ljubavi za drugoga. I prostrujao je mir. I oživljena je radost.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3.7 (3 glasova)