Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

“Diplomirao” na temu “Socijalni aspekti mortadele sa maslinama”

Autor: Petra Mičić

12.04.2010. 22:00
“Diplomirao” na temu “Socijalni aspekti mortadele sa maslinama”

Foto: Tomislav JERAK



Godišnja skupština udruge “Bleke i konji” održana je sinoć u prostorijama MO Bokanjac a na skuštini su najavljeni novi projekti te je u udrugu primljen i novi član


U prostorijama Mjesnog odbora Bokanjac prošlog je tjedna održana godišnja skupština Kulturno umjetničkog društva “Bleke i konji”.
Na skupštini su najavljeni novi projekti i događanja na kojima će sudjelovati KUD “Bleke i konji”, naime u pripremi je kazališna predstava, klapski nastupi te sportsko-kulturne manifestacije. Točni datumi manifestacija još uvijek nisu poznati, a kako je na skupštini naglašeno, javnost će na vrijeme biti obavještena o svim detaljima.
Osim redovnih točaka godišnje skupštine, u prostorijama MO Bokanjac održano je svečano primanje i obrana rada novog člana “Bleke i konji”.
– U našim prostorijama Darko Pavin primljen je u udrugu nakon jednogodišnjeg staža. Naime, nakon stručnog i opsežnog izlaganja rada na temu “Socijalni aspekti mortadele sa maslinama”, D. Pavin je pred tročlanim povjerenstvom položio ispit, kazao je Marino Mirečeta, član povjerenstva KUD-a “Bleke i konji”.
Članovi stručnog povjerenstva bili su Enio Meštrović, Marino Mirčeta i Davor Olić. Udruga KUD “Bleke i konji” ima 29 članova, od kojih je većina aktivna u udruzi od samog osnivanja.
Podsjetimo, Udruga organizira poznate ljetne manifestacije, boćarske turnire, članovi redovno sudjeluju na karnevalu te su snimili film o svojem djelovanju. Film je podijeljen u tri čina koja podrazumijevaju njihovo sudjelovanje na tri Zadarska karnevala, među kojima je prvi “Kazahstan” za kojeg su 2007. godine osvojili prvo mjesto, potom “Let 3”, s kojim su godinu kasnije također osvojili simpatije te “Funk is not dead”, čime su izazvali najviše kontroverzi na prošlogodišnjem karnevalu. Ove godine su na karnevalu privukli mnogo pažnje s “Gay pride” povorkom na koju su došli autobusom.
– KUD “Bleke i konji” je nastao 11. rujna 2006. godine i od tada se trudimo zabaviti naše članove te organizirati zanimljiva događanja. Svečanim primanjem D. Pavina u KUD pokazali smo kako je Udruga otvorena za kandidate svih gradskih kvartova koji su zainteresirani odraditi jednogodišnji staž i samim time postati punopravni članovi udruge, istaknuo je Mirčeta.