Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

U Zadarskoj županiji suspendirane dvije popisivačice

12.04.2011. 22:00
U Zadarskoj županiji suspendirane dvije popisivačice


Zbog nepravilnosti u popisu stanovništva dvije popisivačice na području Zadarske županije su suspendirane, a o njihovoj sudbini odlučit će se na sjednici Županijskog popisnog povjerenstva Zadarske županije, dok će o sudbini njihovih kontrolora odlučivati u Državnom zavodu za statistiku.
Podsjetimo, popisivačica u Smilčiću suspendirana je zbog toga što je sugerirala osobama da se ne upisuju kao pravoslavci te ih je upisivala kao grkokatolike, dok je popisivačica u Gračacu osobne podatke popisivanih umjesto u za to predviđene obrasce pisala u svoj rokovnik. Iz Gračaca je stigla anonimna prijava i na kontrolorku, koja u radnoj knjižici ima upisanu samo Osnovnu školu, a o njenom slučaju, kao i slučaju kontrolora popisivačice iz Smilčića odlučit će u Državnom zavodu za statistiku.
– Popisivačicu u Gračacu smo suspendirali, a konačnu odluku donijet ćemo na sastanku Županijskog povjerenstva koje će se održati tijekom ovog tjedna, a isti slučaj je i s popisivačicom iz Smilčića. Što se tiče kontrolora, o njima će odluku donijeti DZS, kazala je Marina Dujmović Vuković iz Županijskog popisnog povjerenstva Zadarske županije ističući kako su stigla očitovanja te su još u postupku utvrđivanja činjenica.