Gotovo s neovlaštenim korištenjem paške čipke

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Od 26. travnja Ugovor o licenci
Grad Pag je pri Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo, zaštitio pašku čipku. Zaštićen je svaki njezin element u obličju i sadržaju sa svim njezinim verbalnim i figurativnim elementima. U slučaju neovlaštenog korištenja paške čipke Grad Pag će, kao nositelj licence, tražiti naknadu štete
Radio PAG
Svi koji žele koristiti pašku čipku moraju plaćati Gradu Pagu kao isključivom vlasniku licence

Kako je za Radio Pag rekao gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić, ostvarili su se uvjeti za uvođenje reda u korištenje paške čipke ili njezinih elemenata. Grad Pag je pozvao pravne i fizičke osobe koje koriste pašku čipku za razne svrhe ili to namjeravaju raditi, da se najkasnije do 26. travnja ove godine jave radi potpisivanja Ugovora o licenci. Naime, Grad Pag je pri Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo, zaštitio pašku čipku. Zaštitom paške čipke, kako je to objavljeno u Hrvatskom glasniku intelektualnog vlasništva, zaštićen je svaki njen element u obličju i sadržaju sa svim njezinim verbalnim i figurativnim elementima. U slučaju neovlaštenog korištenja paške čipke Grad Pag će, kao nositelj licence, tražiti naknadu štete počinjene neovlaštenim korištenjem. Gradonačelnik Fabijanić je rekao kako paške čipkarice ne trebaju potpisivati Ugovor o licenci.

- Godinama se govorilo o zaštiti paške čipke, ali nije se ništa napravilo. Sada je taj postupak završen i krećemo u zaštitu paške čipke koja je simbol grada Paga. Zahvaljujem svima koji su nam pomogli, a posebno Mirjani Tkalčec i njezinoj obitelji, jer oni su nam posebno pomogli. Svi koji žele koristiti pašku čipku, to moraju raditi po pravilima i plaćati Gradu Pagu kao isključivom vlasniku licence za pašku čipku. Paške čipkarice će od ovoga imati koristi jer će se povećati cijena paške čipke, a iz sredstava koja se dobiju na temelju davanja licenci za korištenje paške čipke, Grad Pag će pomagati čipkaricama, udrugama čipkarica i školi paške čipke, rekao je gradonačelnik Fabijanić.

Zainteresirane za korištenje elemenata paške čipke mogu se obratiti Gradu Pagu upitom putem e-maila grad.pag@pag.hr ili na telefon 023600830. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)