Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Muškarac zapalio alat i radionu u vlasništvu 21-godišnjaka

13.04.2021. 07:53


Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom kojeg se sumnjiči za izazivanje požara.
Sumnjiči ga se da je u nedjelju, 11. travnja oko 21.20 sati u ulici Nikole Tavelića u Zadru ušao u bravarsku radionicu u vlasništvu 21-godišnjaka gdje je na hrpu stavio razni električni alat kojeg je zapalio. U požaru je u potpunosti izgorio alat dok su u unutrašnjosti radione nastala oštećenja u vidu zacrnjenja zidova.
Nadalje, nakon toga je došao do parkiranog osobnog vozila marke Škoda u vlasništvu 41-godišnjakinje u Ulici bana Tome Erdodyja Bakača gdje je namjerno izazvao požar na vanjskom prednjem dijelu vozila kojom prilikom su nastala termička oštećenja na vozilu, nakon čega se udaljio s mjesta događaja.
Jučer prijepodne 47-godišnjak je uhićen i priveden u prostorije policije te je nad njime provedeno kriminalističko istraživanje, nakon čega je zbog sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.