Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Poštanska marka dokazani medij za promidžbu nacionalnog imidža

13.04.2021. 13:00


U četvrtak, 15. travnja 2021., u Gradskoj loži s početkom u 12 sati svečano će se otvoriti filatelistička izložba pod nazivom »Lijepa naša Hrvatska« posvećena hrvatskom turizmu. Izložbu organizira »Hrvatsko filatelističko društvo Zadar«, a autori su Igor Černigoj i Ivica Ivković. Riječ je o vrhunskoj izložbi na kojoj će biti izloženo više od 2 000 poštanskih maraka prikazanih pojedinačno, u poštanskim arcima, u blokovima, na maksimum kartama, dopisnicama i prigodnim kovertama. Također se radi o jednoj od najvećih filatelističkih izložbi ikada održanih u Zadru. Na prekrasnim poštanskim izdanjima čiji su autori ponajbolji hrvatski likovni umjetnici, dizajneri i fotografi mogu se vidjeti mnogi hrvatski gradovi, neki događaji iz hrvatske povijesti, hrvatski spomenici i arhitektura, hrvatske autohtone pasmine, hrvatsko brodovlje, hrvatski svjetionici, hrvatsko podmorje, hrvatska etno i nematerijalna kulturna baština, nacionalni parkovi i parkovi prirode, hrvatska flora, hrvatska gastronomija, kao i naši trofejni sportaši – veliki ambasadori Hrvatske, hrvatskog sporta i hrvatskog turizma.
Tu su i marke posvećene pastoralnom pohodu Pape Ivana Pavla II. Hrvatskoj (1994., 1998. i 2003), Pape Benedicta XVI. (2011.) te izuzetno lijepa izdanja posvećena Marijanskim svetištima u Hrvatskoj.
Nema sumnje da je hrvatska poštanska marka dokazani medij za promidžbu nacionalnog imidža i neupitni su ambasador Lijepe naše, pa tako i hrvatskog turizma.
Izložba ostaje otvorena do 30. travnja 2021.