Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Bepo Filipi po formu za Mediteranske igre

Autor: Igor Duvnjak

12.05.2013. 22:00
Bepo Filipi po formu za Mediteranske igre


Hrvatska boksačka reprezentacija provodi pripreme u Omišlju i u Rijeci, očekujući skorašnje Europsko prvenstvo u bjeloruskom Minsku. Izbornik Mario Šiviolija, nekadašnje proslavljeno ime međunarodnog ringa i njegov suradnik, trener Drago Mijić, u prijepodnevnim satima rade na Krku, poslijepodevni termini su u sali u Rijeci.
– Prirodni okoliš Omišlja je idealan za trening, a dečki su u dobroj fizičkoj spremi jer je nedavno završilo hrvatsko prvenstvo. Sada su na redu finese te još malo “fizike”, a sve ostalo su specifični treninzi, sparinzi i tehnika. Tu su evidentni kandidati za Europsko prvenstvo, njih sedmorica te Bepo Filipi, koji se sprema za Mediteranske igre. Uz nas je i nekoliko nadarenih boksača na koje računamo u budućnosti – kaže Šivolija koji je zadovoljan radnim entuzijazmom svojih izabranika.
– Do sada nam je baza uvijek bila u Puli ili na Bjelolasici, sada smo to promijenili. Dečkima je to “sjelo”. U Omišlju smo u hotelu odmah pokraj mora, na maloj osami. Klima im odgovara. Inače, radimo tri puta dnevno.
Šivolija je hrvatski sport obogatio srebrnim odličjima sa Svjetskog i Europskog prvenstva, nada se i odličjima svojih nasljednika.
– Ima šanse. Tu je puno iskusnih, Pol Vrgoč pa Katalinić, koji je jedan od najiskusnijih. Još će nam se pridružiti Filip Hrgović i Hrvoje Sepp, koji su već sada u svjetskom vrhu – poručuje Mario Šivolija. – Ja se nadam barem jednoj ili dvjema medaljama iz Minska.