Započinju radovi na Vratima sv. Krševana

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
Zvonko KUCELIN

Sutra započinju radovi na Vratima sv. Krševana, a njihov predviđeni završetak je do kraja tekuće godine.

Radovi su podijeljeni u dvije grupe, pri čemu se prva odnosi na konzervatorsko-restauratorske radove na obnovi sjevernog i južnog portala Vrata sv. Krševana te svoda koji ih povezuje, a izvodit će ih tvrtka NEIR d.o.o. Druga grupa radova odnosi se na radove obnove dijela ceste koja se nalazi iznad vrata na gradskim bedemima sa postavljanjem hidroizolacije i obnovom postojećeg rukohvata, a izvodit će ih tvrtka BINOCOMMERCE d.o.o.

Prva grupa radova započinje već sutra. a spomenuti radovi uključuju i postavljanje skele na način da će se osigurati koridor za neometan prolaz pješaka kroz Vrata sv. Krševana, kao i neometan pristup prostorima tvrtke Miatrade d.o.o. Prolaz vozilima neće biti moguć za vrijeme izvođenja radova. O početku radova iz druge grupe javnost će biti naknadno i pravovremeno obaviještena.

Strateški projekt HERA - Upravljanje održivim turizmom zasnovanim na zajedničkom kulturnom nasljeđu Jadrana nositelja Zadarske županije, vrijedan je 8.842.600 EUR, a traje 29 mjeseci, od studenog 2013. do ožujka 2016. godine. Projekt je financiran unutar Prvog poziva za prijavu strateških projekata u Programu jadranske prekogranične suradnje 2007.-2013. Na projektu surađuje čak 19 partnera iz 8 različitih država, pod upravljanjem i odgovornošću nositelja projekta Zadarske županije.

Projekt HERA bavi se nekima od najvećih izazova svih zemalja partnera iz područja kulture i turizma - nedostatkom integrirane strategije upravljanja i promocije jadranske kulturne baštine, nedovoljnom uključenosti dionika u zajednici u promicanju kulturne baštine i u aktivnostima vrednovanja, visokom sezonalnošću turističke ponude, nejednakim stupnjem razvoja turističke ponude među jadranskim zemljama, i na kraju, nedostatkom promocije jadranskog područja kao jedinstvene kulturno-turističke destinacije na međunarodnom tržištu.

Specifičan cilj projekta "Razvoj zajedničke prekogranične platforme unutar jadranskog područja za upravljanje i promicanje održivog turizma koji se temelji na zajedničkoj kulturnoj baštini" definiran je kako bi se odgovorilo na te izazove. U svrhu ostvarenja navedenog cilja provodit će se različiti setovi međusobno povezanih aktivnosti. Uz ostale aktivnosti, na području Zadarske županije izvodit će se radovi na elementima gradskih bedema (Prolaz cara Augusta i Vrata sv. Krševana) te opremiti centar za posjetitelje u prostoru Malog arsenala. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno