Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

POPUŠTANJE Ryanair od 1. srpnja obnavlja 40 posto redovitih letova

13.05.2020. 09:34


Ryanair, najveća europska niskocjenovna zrakoplovna tvrtka u utorak je najavila kako će se od srijede, 1. srpnja 2020. vratiti na 40 posto normalnih letova zrakoplova, pod uvjetom da se ukinu vladina ograničenja za letove unutar EU-a i primijene učinkovite javnozdravstvene mjere u zračnim lukama. Ryanair će imati dnevni raspored od gotovo tisuću letova, vraćajući 90 posto svoje mreže ruta prije Covida-19. Potpuni detalji ovih ruta, frekvencije, vremena leta i promotivne cijene dostupni su na www.Ryanair.com.
Od ograničenja leta zbog Covida-19 sredinom ožujka, Ryanair vodi dnevni raspored od 30 letova između Irske, Velike Britanije i Europe. Od srpnja Ryanair će ponovno letjeti iz većine od svojih 80 baza diljem Europe. Bit će manje dnevnih/tjednih frekvencija na magistralnim rutama, jer Ryanair radi na vraćanju nekih usluga na najširem broju ruta, umjesto da koristi usluge visokih frekvencija na malom broju.


Samo najnužniji konkakt
Ryanair je također objavio video o povratku letova koji možete vidjeti na njihovoj web stranici www.Ryanair.com, ohrabrujući putnike da pogledaju učinkovite zdravstvene mjere za ograničavanje virusa Covid-19. Uključuje to manje provjerenih torbi, prijavu putem interneta, preuzimanje putničke karte za pametni telefon putnika, kao i podvrgavanje temperaturnim provjerama na ulazu u zračnu luku te nošenje maski/pokrivača u svim vremenima u terminalu i u zrakoplovu. Svi zrakoplovi Ryanaira opremljeni su HEPA zračnim filtrima (slični onima koji se koriste u kritičnim bolničkim odjeljenjima), a sve se unutarnje površine zrakoplova dezinficiraju svake večeri kemikalijama, koje djeluju više od 24 sata. Premda su temperaturne provjere i maske/obloge lica kamen temeljac zdravog povratka u službu, socijalno distanciranje u zračnim lukama i zrakoplovima potaknut će se tamo gdje je to moguće.
U kabini zrakoplova Ryanair će nositi maske/prekrivače, a ograničena usluga prijevoza bit će ponuđena unaprijed upakirane grickalice i pići, ali bez prodaje za gotovinu. Sve transakcije u zrakoplovu bit će bezgotovinske. Pored toga, u zrakoplovu će biti zabranjeni čak i redovi za postavljanje WC-a, iako će zahod biti dostupan individualnim putnicima na zahtjev. Ryanair potiče putnike da redovito peru ruke i koriste sredstva za čišćenje ruku na terminalima zračnih luka.
Kao privremena daljnja javnozdravstvena mjera, dok države članice EU izlaze iz svojih mjera za Covid-19, Ryanair će zahtijevati od svih putnika koji lete u srpnju i kolovozu da popunjavaju pojedinosti (na mjestu prijave) koliko za koje razdoblje će biti planiran njihov posjet, kao i njihova adresa tijekom posjeta drugoj zemlji EU-a, te će se kontaktne informacije dostaviti vladama EU-a kako bi im pomogle da nadgledaju propise o izolaciji koje posjetitelji traže na letovima unutar EU-a.
Izvršni direktor Ryanaira Eddie Wilson rekao je kako je važno za njihove kupce i ljude da se vrate na neke normalne rasporede od 1. srpnja nadalje.


Pokretanje turizma
– Vlade širom Europe provele su 4-mjesečne mjere kako bi ograničile širenje virusa Covid-19. Nakon četiri mjeseca vrijeme je da Europa ponovno leti i tako možemo ponovno ujediniti prijatelje i obitelji, omogućiti ljudima da se vrate na posao i ponovno pokrenuti europsku turističku industriju koja pruža toliko milijuna radnih mjesta. Ryanair će usko surađivati ​​s javnozdravstvenim tijelima kako bi osigurao da ti letovi budu u skladu s, gdje je to moguće, učinkovitim mjerama za ograničavanje širenja Covida-19, istaknuo je Wilson dodajući kako su, kao što se to već pokazalo u Aziji, temperaturne provjere i maske/obloge za lice najučinkovitiji način za postizanje toga na kratkom razmaku (1 sat) unutar jedinstvenog europskog tržišta.
– Sada kada europske države omogućavaju postupan povratak u normalan život, očekujemo da će se to razvijati u narednim tjednima i mjesecima. S više od šest tjedana koliko je preostalo do 1. srpnja, Ryanair vjeruje da je ovo najpraktičniji datum za nastavak normalnih linija letenja, tako da možemo dopustiti prijateljima i obitelji da se ponovno ujedine, putnici da putuju i da se omoguće ekonomije koja se temelji na turizmu, kao što su one u Španjolskoj, Portugalu, Italiji, Grčkoj, Francuskoj i drugima, da povrate ono što je ostalo od ovogodišnje turističke sezone. Sjedala na svim ovim letovima sada se prodaju na www.Ryanair.com od 1. srpnja, bit će po cijenama koje u jednom smjeru kreću od samo 19,99 eura, naglasio je Wilson poručujući kako će nastaviti usko surađivati ​​s javnim zdravstvenim agencijama kako bi potaknuli putnike da poduzmu praktične i učinkovite korake za ograničavanje širenja virusa Covid-19, u najboljem interesu naših putnika, naših ljudi i zajednice.