Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Pobjednici Ivan Segarić i Ivan Pribilović

13.05.2021. 13:00


ŠRD Zubatac je prošle nedjelje na Novoj rivi organizirao Međuopćinsko natjecanje za juniore do 16 godina štapom s obale. Sudjelovao je 41 natjecatelj, a osim predstavnika kluba domaćini nastupili su i članovi Lanterne, Vrsi, Vira i Škrpine iz Banja. Da bi natjecanje do kraja bilo regularno sve su pratili glavni sudac Pavle Kostić i opunomoćenik Nino Fabac. Najbolji ulov imao je Ivan Segarić, član Zubatca, drugi je bio njegov klupski kolega Dinko Klarić dok je treće mjesto osvojio Roko Begonja, član Vira, inače prošlogodišnji državni prvak ove kategorije. Ulovljeno je 114 riba ukupne težine 4,881 kg. Najbolji primjerak težine 178 grama na svoju je udicu ulovila Loreta Smoljan iz zadarske Lanterne.
U isto vrijeme u organizaciji biogradskog ŠRD Podlanica svoje međuopćinsko natjecanje imali su i članovi kluba domaćina, potom predstavnici Sipe (Benkovac) te Gauna (Povljana), ukupno 28 mladih natjecatelja koji su lovili u Biogradu. Glavna sutkinja je bila Vesna Pribilović, a opunomoćenica Ivana Pribilović. Prvo mjesto je osvojio Ivan Pribilović iz Podlanice, na drugom mjestu je završio Stipan Barišić, još jedan član Podlanice, a treći ulov je imao Tomislav Čirjak iz Sipe, kojem je za mamac zapeo i najteži ulovljeni primjerak (187 grama). Ulovljeno je ukupno 117 riba težine 4,232 kg.
Sudionike natjecanja pratilo je lijepo vrijeme to je uvećalo veselje i entuzijazam mladih ribolovaca. Nekim sudionicima ovo je bio prvi put da su sudjelovali na jednom takvom događaju, tim više za njih je to bilo lijepo iskustvo. Sljedeće natjecanje za ovu kategoriju je županijsko prvenstvo koje će se održati na zadarskoj Novoj rivi.