Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Prikupili donacije i pozvali osnovce iz Gline na ljetovanje

13.05.2021. 10:30


OŠ Šimuna Kožičića Benje iz Zadra pokrenula je humanitarnu akciju pod nazivom »Glini ZaDar« s ciljem prikupljanja donacija za učenike.
Ovih dana, ravnatelj OŠ Šimuna Kožičića Benje Dražen Adžić u pratnji djelatnika prof. Nenada Pepića, računovotkinje Mirande Dukić i kućnog majstora Mladena Čuline uručio je donaciju ravnateljici OŠ Glina Robertini Štajdohar. Tom su prigodom donirana financijska sredstva, školski pribor kao i ljetovanje u Zadru za 15 učenika OŠ Glina.
Profesori i učenici OŠ Šimuna Kožičića Benje u Zadru sudjelovali su u humanitarnom projektu u organizaciji škole »Glini ZaDar« – akciji prikupljanja pomoći za učenike iz potresom pogođenog područja – učenike OŠ Glina.
Humanitarna akcija obuhvatila je prikupljanje novčanog priloga, te prikupljanje školskog pribora npr. pribor za pisanje (olovke, gumice, kemijske), pisanke, bilježnice, geometrijski pribor (ravnalo, trokut, šestar), likovni pribor (flomasteri, drvene bojice, tempere…).
– U okviru ovoga projekta izradili smo pano u holu škole na kojemu je svaki razred koji je sudjelovao u prikupljanju pomoći ponosno stavio svoju značku (u obliku cvijeta, kruga i sl.) koju su osmislili sami učenici pojedinog razreda. Na ovaj način učenike smo potaknuli na solidarnost i zajedništvo u pomaganju potrebitima. Također smo imali i uspješan odaziv naših učenika, roditelja i profesora na prijedlog za organizaciju ljetovanja za učenike OŠ Glina u obiteljima naših učenika tijekom ljetnih praznika, doznajemo od ravnatelja Adžića koji ističe kako je 15 obitelji odlučilo primiti jedno ili više djece na ljetovanje.
– Ideja je da ljetovanje za učenike bude u potpunosti besplatno, stoga će obitelji preuzeti troškove smještaja/hrane, dok će škola snositi troškove prijevoza i nekih organiziranih aktivnosti (izleti, večere…) za koje smo tražili donacije. Škola će organizirati i sve detalje ljetovanja (prijevoz, termin, dodatne aktivnosti za učenike…), navodi ravnatelj Adžić zaključivši kako su učenici, roditelji i profesori u ovoj kao i brojnim humanitarnim akcijama do sada, pokazali svoju plemenitost. Na to trebaju biti ponosni.