Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Trogodišnji dječak Dino Demo ulovio sipu od 0,304 kilograma

13.05.2021. 09:39


Uvijek nam je drago kada dobijemo prijavu ulova od mladih ribolovaca, a kad nam prijava stigne od nekoga tko ima tek tri godine, tada je radost posebna. Dino Demo živi u Grguricama i na more ide kad god ga tata i mama povedu, što je zapravo vrlo često.


Stalno na moru
– Dino jako voli more. Praktički, otkako se rodio bilo je jasno koliko mu more znači. Lani je već i ronio, a s nama vrlo često ide na more i to ne samo kada je lijepo vrijeme, već i zimi. Kao beba je imao opstrukcije pa ga zato kad god imamo priliku vodimo na more – priča nam Dinova mama Viktorija. 
– A Dinov tata Marko je također od malena zaljubljen u ribolov. Još se kao dječak natjecao u Umagu tako da tata sada na Dina prenosi ljubav prema moru i ribolovu, po svemu sudeći, svim srcem vrlo uspješno – nastavlja Viktorija ovu zanimljivu priču.


Sreći nije bilo kraja 
– Tako je ovoga puta s tatom pošao loviti lignje i sipe na Maslenicu. Dovoljno je bilo pitati ga bi li išao, da se u trenu spremi i nacrta na vratima. Budući da tata jako pazi na ribolovni pribor, tu je pažnju i obazrivost prenio i na Dina koji onda sam s posebnom pažnjom i zabacuje i izvlači sisteme čuvajući svaki segment opreme.
I kad su došli do mora, Dino je zabacio svoju DTD skosavicu i strpljivo čekao, pa namatao, pa opet čekao… I strpljivost mu se isplatila. Njegovoj sreći nije bilo kraja kad se struna zategla. Nastavio je izvlačiti svoj ulov i tata mu je morao malo pomoći, no na kraju je sipa bila na suhom. Težila je ravno 304 grama! To je bio Dinov prvi ulov i vjerujemo da je to zapravo samo prvi u nizu njegovih ribolovnih poduhvata koji tek slijede.