Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Vlašić: Pokazali smo se u dobrom svjetlu

13.05.2021. 07:29


Premda su se u Zadar vratili praznih ruku, košarkaši Sonik Puntamike itekako mogu biti zadovoljni prikazanim u prvoj utakmici četvrtfinala doigravanja prvenstva Hrvatske protiv Gorice. Vlašićevi momci su i bez petorice vrlo bitnih igrača većinu susreta kontrolirali rezultat te je prava šteta što im je u završnici ponestalo svježine da dođu do nove velike pobjede i u Jazine donesu prednost od 1-0 Susret je bio otvoren praktički do samoga kraja te je semafor još u 37. minuti pokazivao izjednačenih 78:78, a onda je loptu u svoje ruke uzeo Lovro Mazalin i s osam vezanih poena riješio pitanje pobjednika.
– Dugi vremenski period smo bili u igri te je zaista šteta što posljednje dvije i pol minute nismo odigrali na najbolji način. Činjenica je da smo došli pet petorice standardnih igrača te nismo bili najsvježiji, no prikazali smo se u dobrom svjetlu. Gorici čestitam na pobjedi, ali serija ide dalje. Ovo je bila tek prva utakmica. Probat ćemo se odmoriti i u petak pokušati pobijediti – izjavio je trener Vlašić nakon prekjučerašnjeg okršaja.
Poput Puntamičana, i »Bikovi« su u prvom četvrtfinalnom dvoboju bili oslabljeni neigranjem nekolicine bitnih igrača. Josip Sesar nije mogao računati na ozlijeđenog Ivana Batura te Marka Bakovića i Krešimira Ljubičića, što ga je primoralo da traži potpuno nova rješenja u visokoj liniji.
– Bila je to teška i fizički zahtjevna utakmica, pogotovo za Mašića i Mazalina koji su igrali na pozicijama »četiri« i »pet« te su se čitavo vrijeme morali »tući« i boriti za poziciju pod obručima sa Šarlijom i Gospićem. Tražili smo način kako doći do laganih poena, no napad nam čak i nije bio toliki problem koliko obrana. Na početku smo riskirali šut Sonika, a oni su sve pogodili što nije bilo realno jer znam da nisu toliko dobri šuteri. U drugom poluvremenu se sve izniveliralo te smo zatvorili utakmicu. Doduše, malo teže nego sam mislio, no znao sam da će gosti fizički pasti, što se i dogodilo u nastavku susreta. Očekivao sam za nijansu lakši posao, ali piše se pobjeda – kazao je trener Gorice Josip Sesar.
S obzirom na sve probleme koji ih more oba trenera će do uzvrata naglasak staviti na rekuperaciju kako bi što je moguće svježiji dočekali uzvrat u Jazinama koji je na rasporedu u petak s početkom u 18 sati.


Ključne lopte otišle na stranu Gorice
Bitnu rolu u pobjedi domaćeg sastava odigrao je razigravač Borna Kapusta koji je ponovno dirigirao napadima svoje momčadi, završivši susret s devet asistencija na kontu.
– Utakmica je bila izuzetno zahtjevna, ali hvala Bogu uspjeli smo izvući pobjedu. Od početka je bilo vidljivo da će dvoboj biti na jednu ili dvije lopte, a one su na koncu otišle na našu stranu, iako su košarkaši Sonika izuzetno jaki u reketu te se s njima zaista treba boriti – kazao je razigravač Gorice Borna Kapusta.


Gospić: Vidimo se u petak!
Jedan od najboljih u redovima Sonika bio je iskusni Ante Gospić koji je susret završio s 23 poena, devet skokova i pet asistencija te je zajedno s mladim Lovrom Runjićem i kapetanom Dinom Palčićem čitavo vrijeme vukao svoju momčad.
– Dok smo imali snage i energije utakmica je bila pod našom kontrolom, no nažalost susret se u završnici prelomio na njihovu stranu. Čestitam Gorici na pobjedi, ali vidimo se u petak i želim im poručiti da im u Jazinama neće biti lako – rekao je Ante Gospić.