Isplatila se dobra promidžba

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
pag_turizam
Tijekom svibnja na području grada Paga boravilo je 4.525 gostiju koji su ostvarili 19.844 noćenja

Prema podacima gradskog Turističkog informativnog centra tijekom svibnja na području grada Paga boravilo je 4.525 gostiju. Od toga je 4.001 strani i 524 domaća gosta koji su ukupno ostvarili 19.844 noćenja. Najbrojniji su bili Nijemci koji su činili gotovo 35 posto od ukupnog broja gostiju, potom slijede Slovenci, Austrijanci i Francuzi.
Usporedni podaci TIC-a potvrđuju da je tijekom svibnja ostvareno čak 32 posto više noćenja nego što je to bilo lani u istom razdoblju.
Trenutačno u Pagu boravi oko 2.000 gostiju. U ovom predsezonskom razdoblju izuzetno dobru popunjenost imaju hoteli, potom kamp i pansioni, a nešto manji broj gostiju boravi u privatnim apartmanima.
Za ovogodišnju turističku sezonu paški su turistički djelatnici uložili velike napore u promidžbu, što pokazuje i iznenađujuće dobar početak sezone koji se ogleda u sve većem broju dolazaka gostiju.
Gotovo svi hoteli, kampovi, turističke agencije, gradska Turistička zajednica od početka siječnja izuzetno su bili aktivni na raznim turističkim sajmovima po Europi, a dobra promidžba putem raznih Internet portala učinila je Pag pravim mamcem i za individualne goste.
Osim organiziranih grupa gostiju, u ovo predsezonsko razdoblje je, kako navode turistički djelatnici, zamjetno veći broj individualnih gostiju koji se općenito smatraju boljima od agencijskih. Mijenja se i struktura gostiju pa je tako sve više Nijemaca, Austrijanaca i Francuza.
Činjenica je da broj dolaska gostiju iz dana u dan raste, a predviđa se da bi lipanj na koncu mogao završiti s izuzetno dobrim turističkim prometom.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno