Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Talijanima prodali fantomske apartmane u Povljani

12.06.2011. 22:00
Talijanima prodali fantomske apartmane u Povljani


Troje varalica uvjerili su Talijane da sudjeluju u ulaganju, odnosno da im za početak daju novac za ishođenje građevinskih dozvola. To je realizirano kroz kupnju dionica tvrtke “D&D” za što su ulagaču uplatiti 632 tisuće eura
Bez više od 800 tisuća eura ostala je skupina Talijana kojima je troje prevaranata prodalo fantomske apartmane u Povljani na otoku Pagu. Zbog toga će se, kako piše “La tribuna di Treviso”, uskoro na optuženičkoj klupi naći trojac iz Trevisa, Sergio Laiballi, Vicenzo Morreale i Sonia Da Re. Prema optužnici što ju je podiglo lokalno tužiteljstvo, njihove žrtve bili su ulagači iz Belluna, koji su prodali svoje dionice kako bi došli do sredstava za kupnju nekretnina. No, u stvarnosti ni do kakve kupnje nije došlo.
Trojac lažnih posrednika za prodaju nekretnina uvjerio je četvero zainteresiranih kupaca iz Belluna da ulože svoj novac u projekt što ga je nudila tvrtke “D&D” iz mjesta Salgareda. Radilo se o tvrtki kojoj je na čelu bila Sonia Da Re. Ta ista firma kontrolirala je 95 posto udjela u hrvatskoj tvrtki DMC d.o.o. koja, kako proizlazi iz podataka s interneta, ima predstavništva u Zagrebu i u Rijeci. Ostalih pet posto bilo je u Morrealeovom vlasništvu. Preko njih su dobili koncesiju za upravljanje zemljištem u Povljani. I doista, na tom je zemljištu bila predviđena gradnja turističkog naselja, o čemu je postojao i uredno izrađeni projekt. Prezentirajući potencijalnim kupcima makete apartmana, troje varalica uvjerili su ih da sudjeluju u ulaganju, odnosno da im za početak daju novac za ishođenje građevinskih dozvola. To je realizirano kroz kupnju dionica tvrtke “D&D” za što su, od studenog 2005. do svibnja 2006., ulagaču uplatiti 632 tisuće eura. I Sonia Da Re na ruke je još dobila 120 tisuća eura, dok je posljednji ulagač kupio pet posto njezine tvrtke za 60.000 eura. Ubrzo se iznos popeo na vrtoglavih 812 tisuća eura za apartmane koji nikada nisu izgrađeni jer je Općina Povljana projekt odbila uz obrazloženje da im ne odgovaraju megalomanske ambicije.