Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Odlikašima 21 tablet, školi 10 računala i laptop

12.06.2016. 22:00
Odlikašima 21  tablet, školi 10  računala i laptop


– Budućnost je u informatičkoj pismenosti. Teži se, naime, da u budućnosti svaki učenik na klupi ima prijenosno računalo ili tablet, čime bi se postupno knjige izbacivale iz svakodnevne nastave, rekao je Ivan Šimunić, županijski pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti
Sasvim poseban kraj školske godine 2015./2016. imali su  učenici Područne školi Vrsi koja je u sastavu Osnovne škole Petar Zoranić u Ninu. Osim školske priredbe pod nazivom “Adio školo” Općina Vrsi  im je priredila ugodno iznenađenje.
– Sve učenike koji su školsku godinu završili s odličnim uspjehom, njih  ukupno 21, nagradili smo tabletama, kazala je načelnica Sandra Vukić  dodavši kako su osim učenika nagrađeni i učitelji koji su dobili novi zajednički laptop.
– Ulaganje u znanje je najbolja investicija kojom čovjek može doprinijeti društvu, poručila je Vukić te najavila izgradnju školske dvorane za što  ima pripremljenu dokumentaciju, dok je u tijeku otkup zemljišta za dvoranu.
Škola je primila donaciju od deset novih računala. Troškove su podijelili Općina Vrsi i Zadarska županija.
– Budućnost je u informatičkoj pismenosti. Teži se, naime, da u budućnosti svaki učenik na svojoj klupi ima prijenosno računalo ili tablet,  čime bi se postupno knjige izbacivale iz svakodnevne nastave, rekao je  Ivan Šimunić, županijski pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti.
Nazočnima se obratio i ravnatelj škole Tonći Vuković te zahvalio Zadarskoj županiji i Općini Vrsi na suradnji i potpori škole.
– Informatizacija nastavnih procesa dugoročno bi trebala pridonijeti  tome da će u budućnosti sva djeca moći nastavu u potpunosti pratiti putem digitalnih obrazovnih sadržaja, pomoću računala, tableta, laptopa  ili nekog drugog srodnog uređaja, a nastavnicima će omogućiti razvoj  sadržaja korištenjem svih prednosti koje pruža takav oblik poučavanja,  mišljenja je Vuković.
Proslavi su nazočili i voditeljica područnog odjela Vrsi Marija Stevanović, zamjenik načelnice Marijo Radobuljac, pročelnik Josip Devčić, direktorica Turističke zajednice Vrsi Rafaela Maraš.
Župnik Vrsi i Poljica don Boris Pedić podijelio je blagoslov. Potom je  priređen prigodni domjenak za učenike i nazočne roditelje i učitelje.