Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

VELIKA FOTOGALERIJA: U finalu malonogometnog turnira Sv. Ante Varoš konačno osvojila Smiljevac

13.06.2018. 12:49
VELIKA FOTOGALERIJA: U finalu malonogometnog turnira Sv. Ante Varoš konačno osvojila Smiljevac


MNK Varoš Zara Dental Centar, pobjednik je četvrtog malonogometnog turnira Sv. Ante 2018. Ove godine najbolji futsal klub u Zadru, potvrdio je to osvajanjem najvećeg turnira ovakve vrste u Zadru i njegovom kraju. U vrlo čvrstoj i muškoj utakmici u finalu su savladali Kontrol biro Auto Rogić snažnim zgoditkom Ivana Čurjurića, desetak minuta prije kraja utakmice. Utakmica je protekla u stalnim izmjenama akcija. Obje momčadi imale su nekoliko prilika za postizanje zgoditaka, ali je često nedostajalo sreće u realizaciji. Kontrol biro i njegov vratar Jakov Pinčić bili su na razini, ali Ikić i Genda nisu uspjeli zabiti jer je njihove pokušaje zaustavljala "stolarija". Kako to u sportu biva, jedna odlučna "šetnja" Čurjurića, "bomba" iz daljine, pokazala je zašto je Varoš ovogodišnji lider prvenstva. Nakon pobjedničke bakljade i mora šampanjca kapetan Varoši nije krio zadovoljstvo što je konačno pao i "Smiljevac"
– Ove godine osvojili smo Božićni turnir, Prvu futsal ligu, i konačno Smiljevac. To se u Zadru zove Grand Slam. Posljednjih godina bili su vrlo jaki, ali Sv. Antu nismo osvojili. Zbog toga smo bili jako motivirani i htjeli smo osvojiti turnir više nego i jedan drugi. Mislim da smo to zasluženo ostvarili, rekao je kapetan Varoši Marko Vukić.
U utakmici za treće mjesto, slavila je Murvica koja je imala više sreće od Puntamike, ali i izuzetno spretnog Dragana Vukovića.
Turnir Sv. Ante kojem je u finalu nazočilo preko 1.200 gledatelja, svojevrstan je sportski fenomen. Tzv. alternativni oblici sportova i natjecanja, sve više privlače zanimanje publike i medija u Zadru.
Za prvo mjesto, pokal te 10.000 kuna Varoši Zara dental centru uručio je gradonačelnik Zadra Branko Dukić.  Kontrol biro za drugo mjesto osvojio je pokal i 5.000 kuna, a za treće mjesto Murvica je osvojila pehar i 2.000 kuna.
Najbolji igrač turnira Mate Bugarija (Varoš), a najbolji strijelac je Dragan Radman (Varoš). Trofej najbolji vratar „Antonio Jurjević“ zaslužio je Rafael Baričić (Varoš).


opširnije sutra u tiskanom izdanju
Finale MNT Sv. Ante 2018
KONTROL BIRO AR 0
VAROŠ ZARA DC 1
ZADAR – Malonogometno igralište, gledatelja 1.200, Suci: Roko Režan i Josip Viduka.
KONTROL BIRO AUTO ROGIĆ: Pinčić, Zanki, Jo. Bašić, Čule, Jurić, Anić, Rončević, Ju. Bašić, Genda, Ikić, voditelj: Dino Kevrić.
VAROŠ ZARA DENTAL CENTAR: Baričić, Bugarija, Radman, Krajačić, Jurlina, Ćurjurić 1, Vukić, Župan, Kolega, Klarin, Tulumović , voditelji: Željko Bakarić, Filip Lekaj i Šime Župan.