«Lipi moj grade i ja brinem za te!«

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Na Narodnom trgu Čistoća organizirala radionicu za djecu i mlade
Glavna svrha događanja bila je promicanje zaštite okoliša i odvojenog sakupljanja otpada. Ponovnom uporabom starih predmeta smanjuje se količina otpada koji završava na odlagalištima, istaknula je Đili
Bojan BOGDANIĆ
Vesna Đili, pomoćnica direktora zadarske Čistoće

U sklopu kampanje »Lipi moj grade« sa sloganom »Ako može Mate, možemo i mi« zadarska tvrtka Čistoća organizirala radionicu za djecu i mlade »Lipi moj grade i ja brinem za te!« Na Narodnom trgu u Zadru mališani su pokazali svojim sugrađanima kako se od naizgled neupotrebljivih predmeta mogu napraviti korisne stvari, Pridružili su se aktivnostima u kojima su od iskorištenih staklenki, reklamnih kataloga, kartona od jaja, rola od papirnatih ubrusa, plastičnih boca i vrećica izrađivali nove korisne i simpatične predmete. Projektom »Lipi moj grade« nastoji se postići usvajanje određenih normi ponašanja i razmišljanja u cilju očuvanja okoliša.

- Glavna svrha događanja bila je promicanje zaštite okoliša i odvojenog sakupljanja otpada. Ponovnom uporabom starih predmeta smanjuje se količina otpada koji završava na odlagalištima, stvaraju se novi predmeti bez velikih troškova, štede se vrijedni resursi i energija te se okoliš čuva, a što je najvažnije, stvara se ljepše i ugodnije mjesto za život, kazala je Vesna Đili, pomoćnica direktora zadarske Čistoće.

Štoviše, Đili je stavila naglasak na neprestanu i svakodnevnu edukaciju ljudi po pitanju brige o okolišu.

- Stalno provodimo neke edukacije jer smatramo da treba osvijestiti mlade ljude, građane općenito, da se brinu o okolišu. Ovdje je naglasak više stavljen na ponovnu upotrebu stvari koje bi inače završile na otpadu. Dakle, htjeli smo ukazati ljudima da nešto što imaju u svojim domaćinstvima, na primjer, plastične boce, ne moraju nužno završiti u otpadu, nego se mogu na jedan kreativan način iskoristiti, a mislim da svatko od nas ima jednu dozu kreativnosti u sebi. Treba ljude svakodnevno podsjećati na pravilno odvajanje otpada, prije svega, smanjenje otpada i to je ono što radimo i što ćemo uvijek raditi, rekla je Đili.

Zainteresirani prolaznici mogli su se informirati o pravilnom odlaganju otpada i odvajanju u nove zelene spremnike s narančastim poklopcem, preuzeti ekološke platnene torbe, letke s uputama za odvajanje otpada i magnetima te bojanke za djecu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)

Komentari

Slika korisnika Miss Augusta Amela
Dobre vijesti, život mi je sada bolji otkad sam upoznao zajmodavca koji mi je dao pravi zajam od oko 65,000 eura. Prošao sam kroz mnoge lažne zajmodavce prije nego što sam upoznao ovu dobru Božju ženu, pa sam odlučio dati ovo opipljivo svjedočanstvo. Ako trebate zajam možete je kontaktirati putem e-maila: (vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com) WhatSapp: +19382341458