Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Prepuni trajekti vozili bez predaha

Autor:

12.07.2008. 22:00
Prepuni trajekti vozili bez predaha


Topao i sunčan drugi srpanjski vikend počeo je velikim kolonama gostiju prema moru, ali i prema izlazu iz zemlje. Naime, prva velika smjena gostiju obilježila je stanje na prometnicama u Hrvatskoj u koju je prema podacima MUP-a u 24 sata ušlo 360 tisuća osoba od čega 280 tisuća stranaca, a izašlo oko 230 tisuća stranaca.
Kako je prvi val gostiju već krenuo prema svojim matičnim zemljama, tako su na graničnim prijelazima imali dosta posla i kod izlaza iz zemlje. Naime, kolone su se stvarale i prema izlazu te su otvarane dvije i tri izlazne kolone vozila.
A kako je bilo i za očekivati, veći pritisak gostiju počeo je već tijekom petka. Nastojeći izbjeći i dalje najjaču i “najblokiraniju” subotu, dio gostiju je u Hrvatsku ušao tijekom petka popodne i uvečer. Što se tiče trajektnog prometa, u Jadroliniji napominju kako je velik priljev gostiju počeo u petak popodne i jučer već od sedam sati ujutro.
Očekivali smo ovako jak vikend i stvar savršeno funkcionira. Trajekti voze bez stajanja i puni u oba smjera, kaže Slavko Lončar, direktor Jadrolinije.
U subotu se na autocesti A1 kroz tunel Mala Kapela vozilo jednosmjerno prema jugu, a u smjeru Zagreba obilazno državnim cestama preko Jezerana i Brinja (D 23). Kroz tunel Sveti Rok promet je pušten dvosmjerno i kolona u smjeru mora bila je duga oko 3 kilometra, a u smjeru Zagreba oko 8 kilometara.