Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ovog vikenda 16. Ninska šokolijada

13.07.2018. 17:23
Ovog vikenda 16. Ninska šokolijada


 Nadaleko poznata i najveća manifestacija Grada Nina je pred nama. Ovogodišnja 16. Ninska šokolijada održati će se u subotu i nedjelju, 14. i 15. srpnja sa zabavno – glazbenim programom i sajamskim priredbama.
Ovogodišnja Šokolijada održat će se pod visokim pokroviteljstvom uvažene predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović, ministarstava turizma i poljoprivrede, Zadarske županije i Grada Nina.
Na programu je i folklorni nastup klapa i KUD-ova Zadarske županije i susjedne Slovenije, dok će u zabavnom dijelu na završnoj večeri nastupiti Bosutski bećari.
U sajamskom dijelu sudjeluju OPG-ovci i proizvođači iz Zadarske, Šibenske, Varaždinske i Vukovarsko- srijemske županije te susjedne Slovenije.
Inače, manifestacija je započela još u siječnju dodjelom svježeg mesa svinjske vratine prijavljenim šokolarima. Kao i proteklih 15 godina TZ Nina nabavila je svinjsku vratinu, ovaj put za 63 natjecatelja koji se natječu i tradicijski čuvaju vještinu izrade ove jedinstvene delicije.
Ova najznačajnija ninska manifestacija je po svojim organizacijskim elementima jedinstvena i složena, a uvrštena je u 100 najznačajnijih manifestacija Hrvatske. Ninska šokolijada je jedna od najznačajnijih gastronomskih manifestacija na području zadarske regije koja se postupno od 2003. razvila u prepoznatljivu gastronomsku, eko i etno sajamsku priredbu na kojoj sudjeluju razni proizvođači iz čitave Hrvatske i inozemstva koji predstavljaju svoj rad i vještine, a ujedno razmjenjuju iskustva.