Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Renati Čobranić i Josipu Živiću naslovi najboljih

14.07.2018. 05:30
Renati Čobranić i Josipu Živiću naslovi najboljih


Susretima za treće mjesto te finalnim dvobojima završila je proljetna teniska liga veterana – rekreativaca grada Zadra. Na terenima TK Zadar prvo je odigran susret za treće mjesto u konkurenciji žena. Sonja Škarica je sa 6:4, 6:2 bila bolja od Merice Ivoš. Nažalost, susret za treće mjesto u konkurenciji muškaraca nije odigran. Dvostruki pobjednik ovog natjecanja Hrvoje Grgurović u zakazano vrijeme pojavio se na terenu za razliku od svog suparnika. Tomislav Trtanj nije došao tako da je Grgurović osvojio treće mjesto bez igre.
U finalu kod žena snage su odmjerile Renata Čobranić i Lidija Švetak. Nakon odličnog meča više sportske sreće u završnim trenucima dvoboja imala je Čobranić te je stigla do pobjede 6:4, 5:7, 10:6 i tako osvojila naslov najbolje teniske rekreativke u Zadru u njegovom premijernom izdanju.
Iza njih o najboljem u muškoj konkurenciji odlučivali su Josip Živić i Perica Šarin. Uspješniji je bio Živić koji je odigrao odličan meč i u konačnici stigao do slavlja rezultatom 6:2, 6:4. Probudio se Šarin sredinom drugog seta, stigao da 4:4 i tu mu je bio kraj. Obojica zaslužuju čestitke, a posebno Josip Živić koju se ligi priključio tek nedavno, iz lige 5A je krenuo i u svega pet mjeseci ostvario je 21 pobjedu uz svega jedan poraz (Domagoj Kombura).
Čestitke naravno zaslužuju i svi ostali sudionici, njih oko 120, čime je oboren prošlosezonski rekord. Zadovoljstvo nije mogao sakriti povjerenik natjecanja Tomislav Paleka koji je ujedno i osnivač, alfa i omega ovog natjecanja.
– Prezadovoljan sam, jednostavno nema riječi kojima bih to opisao. Zbog puno ljudi na ovoj završnici smo malo i promijenili sustav natjecanja. Igralo se na dva terena, četiri meča u vrlo ugodnoj atmosferi. I na kraju su najbolji slavili. A bilo je i vrlo neizvjesno. Ovim putem moram pohvaliti sve sudionike ovogodišnje Proljetne lige zbog korektnosti čime su mi maksimalno olakšali posao. Osobno sam zadovoljan činjenicom da smo po prvi put imali Žensku ligu u kojoj se natjecalo 18 dama. Vjerujem da će već ove jeseni taj broj narasti.
Ono što moram istaknuti je da se tenis u Zadru konačno popularizirao i iskreno se nadam kako će se to sve skupa širiti još i više – kazao je nakon Mastersa zadovoljni Paleka.