Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Posjetitelji će uživati u glazbenom dokumentarcu Rona Howarda

13.07.2021. 12:47


Udruga Super 8 i Platforma za Kino pozivaju na svoju treću Kinoteku koja će se održati danas s početkom u 21 sat. Na programu je nagrađivani film Rona Howarda The Beatles: Eight Days a Week – The Touring Years. Riječ je o glazbenom dokumentarcu o najpoznatijem bendu na svijetu i njihovim turnejama od 1963. do 1966. godine.
U tom su periodu održali 250 koncerata i živjeli u pokretu, u hotelskim sobama pišući nove pjesme u kombijima i izbacujući dva albuma godišnje. Zabilježeni su i događaji oko njihovog koncerta na njujorškom ‘Shea Stadiumu’, koji je održan 1965. godine ispred čak 55.000 ljudi. Dakle, lepeza intervjua, glazbe, arhivskih snimaka i priča vezanih uz fenomen The Beatlesa, obožavanog benda koji je zauvijek obilježio svjetsku glazbenu scenu. Film je, između ostalog, dobio Nagradu kritičara 2016. za najbolji glazbeni dokumentarac, dva Primetime Emmyja itd.
Događaj se odvija u sklopu projekta »Platforma za Kino«, sufinanciranog od Zaklade Kultura Nova. Pokrovitelji programa su Općina Sv. Filip i Jakov, Udruga Napredak, Zadarska županija i Zaklada Kultura Nova. Program se odvija sukladno mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite, a ulaz je besplatan.
Lucija Mikas, voditeljica projekta KINO rekla je da su jako zadovoljni interesom za Kinoteku.
– Ovo je naša treća Kinoteka i jako smo zadovoljni posjećenošću, najčešće nam u Kino stižu djeca i mladi, a tijekom ove sezone htjeli smo program pojačati i nekim art filmovima te alternativnim filmovima koji inače ne privlače masovnu publiku kao blockbusteri. Trudimo se da u programu svi pronađu nešto za sebe, zaključila je Mikas.
Nakon teške godine u kojoj nisu često nisu mogli održavati program, nadaju se kako će sezona dati bolje rezultate, a samim time žele privući i turiste kako bi im pružili još jednu atrakciju. Program KINA objavljuje se i na Facebook stranici KINO Sv. Filip i Jakov te na web stranici www.dkckino.com.


O filmu
IZVORNO IME: The Beatles: Eight Days a Week – The Touring Years
REDATELJ: Ron Howard
ŽANR: glazbeni, biografski, dokumentarni
ULOGE: Paul McCartney, Ringo Starr, John Lennon, George Harrison
TRAJANJE FILMA: 137 min
GODINA: 2016.
DRŽAVA: SAD