Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

SEZONA U PLUSU Nikad više turista i šušura!

13.08.2019. 14:06
SEZONA U PLUSU Nikad više turista i šušura!


Vrsi su u plusu u dolasku gostiju i broju noćenja. Turistička zajednica Općine Vrsi ne zna za srpanjsku rupu, slabu popunjenost apartmanskog smještaja i pad noćenja usprkos povećanju smještajnih kapaciteta. Najnoviji rezultati koje je objavila TZO Vrsi govore kako je od početka godine do kraja srpnja ostvareno 4 posto više noćenja.
– U prvih deset dana kolovoza imamo 7 posto više dolazaka i čak 30 posto više noćenja s obzirom na isto razdoblje protekle godine. Ako je suditi po rezervacijama očekujemo da i daljnji nastavak sezone bude u plusu. Tradicionalno i dalje su nam najbrojniji gosti Nijemci, kazala je Rafaela Maraš, direktorica TZO Vrsi.
Angažirani i organizirani
Mnogo je neotkrivenih i čudesnih mjesta na našoj obali, koja sve više intrigiraju i pobuđuju maštu žitelja Lijepe Naše i stranaca, a među njima su zasigurno i Vrsi te Poljica, područje u kojem živi oko 2.100 stanovnika.
– Nema uspješnog turizma bez suradnje i angažiranosti svih pojedinaca uključenih u ovaj turistički fenomen, naglasila je Maraš.
Nakon što su spremno dočekali turističku sezonu mogu uživati i u plodovima, moglo bi se reći besprijekorno organiziranog i bogatog Vrškog lita 2019. Na zadovoljstvo mještana, vikendaša i turista Vrško lito 2019. ima znatno veći broj manifestacija raznog tematskog sadržaja, od kulturnih, zabavnih do športskih.
– Očekivanja su svake godine sve veća, priznaje Maraš dodajući kako manifestacije organizira Turistička zajednica uz pomoć Općine i Vrsi infrastrukture.
Raznovrstan i bogat ljetni program
Vrsi ove godine imaju raznovrsniji i bogatiji ljetni program, puno dalmatinskog duha uz klapske večeri, ribarsku večer, neizostavan dječji program s predstavama, kreativno-likovnim radionicama, animacijski show, Vrške ćakule – fešta u starom selu, folklornim večerima u Vrsima i Poljicima, komedija za odrasle.
A usprkos odgodi zbog kišnog nevremena, Vrška noć je s bogatom gastro-zabavnom ponudom, vrhunskom produkcijom i s videozidom privukla tisuće feštara. Svirke je bilo preko četiri sata.
– Riva je bila ‘’krcata’’ doslovno, nikad više ljudi koji su mogli degustirati pečenu srdelu i tunu koje je pripremala domaća ekipa, istaknuo je Maraš.
Nastupao je Ozon bend iz Trilja, prije i poslije Rišpeta. Klapa je odradila vrhunski posao, super raspoloženi Ivo Amulić dobacivao je šale između pjesama, klapskih i popularnih hitova.
– Vrsi s velikom pomorskom tradicijom su »osuđene« na turizam, naglasila je Rafalela Maraš.
Idila za ležerni odmor
– Vrsi su idealne za ležerni odmor, odmor u duhu s prirodom, odmor u duhu tradicije, kulture i romantike. Osvježavajući zrak s planinskog masiva Velebita, čisto more i nezaboravni zalasci sunca te gostoljubivost glavni su aduti vrškog turizma. Dok neki više uživaju u svojoj intimi, skrivajući se od pogleda, na nekoj od manjih plaža i uvala, drugima su baš plaže mjesto gdje vole vidjeti i biti viđeni. Vrsi su obećana turistička destinacija, zaključila je Maraš.
 


Gastro i wine night u srijedu


Na rivi u Vrsima će se u srijedu, 14. kolovoza, održati 1. Gastro i wine night. Riječ je o vinskoj večeri na kojoj će gostovati najpoznatija imena vinske scene Zadarske županije. Svi posjetitelji će besplatno moći degustirati sva njihova vina iznimne kakvoće. Za vrhunsku spizu će se pobrinuti najpoznatiji zadarski kulinarski virtuoz Renato Kraljev. Cijeli događaj pratit će i glazbeni duo Gitman koji će poznate instrumentale izvoditi u dalmatinskoj interpretaciji. Ovim putem pozivamo sve vinoljupce i ljubitelje dobre zabave da dođu i podrže naše vrijedne vinare koji su postali neizostavan dio naše turističke ponude, pozvala je Rafaela Maraš.