STREAM Zadar ove godine otvorila radionica Principi sigurnog pokreta

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Radionice prethodnice festivala suvremenog plesa Monoplay
STREAM Zadar je ciklus radionica specifičnih sadržaja koje upotpunjuju samu praksu suvremenog plesa, ali i općenito svjesnog bavljenja tijelom
Vježba i edukacija uz stručni nadzor
Cilj radionice je učenje praktičnih principa kondicijskog i korektivnog treninga

U sklopu STREAM Zadar, platforme radionica u organizaciji Zadarskog plesnog ansambla, koje prethode festivalu suvremenog plesa Monoplay, održana je prva od četiri radionice koju je vodio Zadranin Grgur Kovačić.
Radionice suvremenih plesnih i somatskih tehnika održavaju se od 11. do 23. kolovoza već desetu godinu za redom u Zadru, jednom od vodećih plesnih centara u Hrvatskoj. Edukativni sadržaji se u širem smislu bave suvremenim plesom i kazalištem, a u užem nadogradnjom vještina i virtuoznosti brojnih izvođačkih disciplina. STREAM Zadar je ciklus radionica specifičnih sadržaja koje upotpunjuju samu praksu suvremenog plesa, ali i općenito svjesnog bavljenja tijelom. Sustavni pristup ovih radionica temelji se na somatskim praksama poput Klein Technique, razvoju koreografskih vještina i istraživačkih procesa, ali i radionicama za stručnu i širu javnost posvećenim izvještavanju i praćenju suvremenog plesa i kazališta.
Stream ove godine otvarila je radionica Principi sigurnog pokreta koju je vodio Grgur Kovačić, magistar kineziologije u kineziterapiiji i trenutni doktorand na studiju Kineziologije.
Ova teoretsko-praktična radionica je nastala na temelju koncepata, tehnika i znanja koje kineziolog Grgur Kovačić svakodnevno koristi u praksi s ciljem poboljšanja tjelesnih sposobnosti, prevenciji ozljeda i otklanjanja bolnih stanja. Cilj radionice je učenje praktičnih principa kondicijskog i korektivnog treninga koji omogućuje siguran i efikasan način za ostvarivanje napretka u snazi, stabilnosti, pokretljivosti, izdržljivosti, otpornosti i izlasku iz bolnih stanja. U radionici sudjeluju plesači, glumci, sportaši, fizioterapeuti i kineziterapeuti.
Nakon edukativnog dijela koji se sastoji od još tri radionice renomiranih hrvatskih i svjetskih pedagoga, slijedi izvedbeni dio ciklusa: Monoplay - trinaesti po redu festival posvećen suvremenom plesu koji će trajati od 23. do 28. kolovoza. Zainteresirani polaznici mogu dobiti infprmacije o cijeni i uplatama te se prijaviti na mail stream.zadar@gmail.com
Pokrovitelji događanja su Ministarstvo kulture, Grad Zadar, Zadarska županija i Zaklada Kultura nova.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno