Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

U ponedjeljak se na treningu očekuju svi igrači

13.08.2021. 07:10


Pripreme košarkaša Zadra krenule su u ponedjeljak po zadanom rasporedu, odrađena je prva prozivka, sve je djelovalo u najboljem redu, a onda šok. Pola momčadi koju je trener Ivan Perinčić imao na raspolaganju bila je primorana napustiti Zadar i vratiti se svojim kućama jer za njih nije bilo smještaja. Ta jedna nesvakidašnja situacija jest malo poremetila planove stratega Zadra koji će idućeg ponedjeljka dobiti priliku po drugi put povesti svoje igrače u pripreme za novu sezonu. Dotad će na Višnjiku odraditi nekoliko treninga uglavnom domaći igrači, a sljedeći tjedan bi trebao biti ključan u stvaranju zamaha prema optimalnoj sportskoj formi uoči sezone u kojoj košarkaše Zadra očekuje pregršt izazova.


Neočekivani problem
– Danas popodne (jučer op.a.) bi trebali imati prvi trening na kojem će se pojaviti igrači koji žive u Zadru i bližoj okolici dok ostali rade po individualnom programu zadanim od strane kondicijskog trenera Marija Mandira. A onda očekujem da bi se u ponedjeljak ujutro skoro svi igrači trebali pojaviti na treningu – na prvu je kazao Perinčić koji će sigurno dugo pamtiti prvi službeni dan u ulozi glavnog trenera Zadra.
– Ovo je jedan neočekivani problem s kojim se dosad u karijeri nisam nikad susreo, vjerojatno neću ni u budućnosti. No, dogodi se… Praktički nismo previše izgubili jer ionako je ovaj tjedan bio određen za standardne procedure oko liječničkih pregleda i raznih testiranja igrača. Sada ćemo to morati obaviti u hodu i sve će doći na svoje bez obzira na ovu neplaniranu situaciju sa smještajem igrača – pojasnio je Perinčić.
Iako je bilo neugodno obavijestiti igrače koji su došli sa strane da se moraju vratiti tamo odakle su i došli, trener košarkaša Zadra ne smatra da će to omesti plan i program koji je zacrtan za pripremni period. Itinerar je poznat i osim Zadra gdje će pripreme početi i završiti, u planu je odigrati nekoliko utakmica u Poreču te Mađarskoj.


Ubrzo stiže i Carter
– Do kraja mjeseca smo u Zadru, a postoji mogućnost da u zadnjim danima kolovoza nastupimo na Memorijalnom turniru »Tomislav Knežević«. Pokušavamo to organizirati, ako ne bude moguće onda ćemo odigrati dvije utakmice s Oostendeom. Potom se u prvom tjednu rujna kreće za Poreč gdje bi odigrali, sigurno jednu, možda i dvije pripremne utakmice pa pravac na turnir u Mađarsku, a završni dio priprema bi odradili u Zadru, taman pred 1. kolo HT Premijer lige koje je na rasporedu 18. rujna.
U narednom tjednu uz ove naglo izbjegle iz Zadra stiže i Justin Carter, a potraga za najavljenim zadnjim pojačanjem je sve intenzivnija.
– Poslije Velike Gospe će se zahuktati pripreme, 20. kolovoza stiže nam i Justin Carter iz SAD-a i užurbano radimo na dovođenju igrača na vanjskim pozicijama. Konstantno pratimo zbivanja na tržištu, želja nam je što je prije moguće riješiti i taj problem kako bi potpuno kompletni odradili glavni dio priprema – zaključio je trener Zadra.