Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Već na jesen mogli bi početi radovi na staroj Tehničkoj školi

13.08.2021. 11:23


Tvrtka Strabag iz Zagreba dobila je posao rekonstrukcije zgrade stare Tehničke škole za potrebe Sveučilišta u Zadru. Iako je Strabagova ponuda bila najjeftinija od šest ponuda, koje su pristigle na natječaj, i dalje je izvan predviđene vrijednosti radova od 25.960.000 kuna bez PDV-a. No, Sveučilište je osiguralo novčana sredstva za razliku koju treba podmiriti.
Rektorica Sveučilišta u Zadru Dijana Vican potvrdila nam je kako je izabran spomenuti izvođač radova.
– Nakon provedene natječajne procedure, ponuda tvrtke Strabag ocijenjena je kao najpovoljnija. Ostale tvrtke koje su se prijavile na natječaj sada imaju 15 dana za podnošenje eventualnih prigovora, tako da ćemo nakon toga biti u potpunosti sigurni oko odabira izvođača radova, kazala je kratko Vican te dodala kako radovi kreću nakon što istekne rok za podnošenje prigovora i njihovu analizu, što bi moglo biti već krajem rujna ili početkom listopada.
Podsjećamo kako se projekt rekonstrukcije zgrade stare Tehničke škole odnosi na dio građevine, koja je zahvaljujući financijskoj donaciji Paškvala Bakmaza iz 80-ih godina 19. stoljeća, sagrađena početkom 20. stoljeća Tu je građevinu do 2004. godine koristila Tehnička škola Zadar.
Zadarska županija je prostor ustupila na korištenje Sveučilištu u Zadru. Opsežnim i sveobuhvatnim građevinskim zahvatima, postojeća lokacija, koja se nalazi unutar zaštićene kulturno-povijesne cjeline grada Zadra, zbog svog derutnog stanja, predstavlja neposrednu opasnost za prolaznike, dok svojim zapuštenim i neurednim izgledom narušava turistički imidž stare gradske jezgre. Ovim će se sveobuhvatnim projektom omogućiti premještaj preko 750 studenata i 60 zaposlenika Sveučilišta iz objekta starog kampusa i ostalih dislociranih jedinica.