Novalja postala trendi mjesto za vjenčanja

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Baš u Novalji reći ću ti – da
Autor: 
Seriju fotografija o Novalji, kao njezin svojevrsno book, napravio je ugledni američki fotograf Carter Wilson što je izazvalo dodatne želje za Novaljom kao mjestom idealnim za vjenčanje
Carter Wilson
Fotografije pobudile još veće zanimanje

Od otočnog mjesta, uvijek nadasve ponosnog, koje se kroz turizam kretalo sramežljivo, standardnim iznajmljivanjem osrednjih privatnih apartmana ili povoljnih parcela u lijepom kampu Straško, Novalja je nakon »Zrće eksplozije« u svega dvadesetak, pa i manje godina došla do jednog od najznačajnijih turističkih središta Jadrana.

Uostalom rekordne 2019. godine imala je 265.598 dolazaka i 1.676.947 noćenja što je i po tom parametru svrstava vrlo visoko. Tim više ako se zna da je riječ o gradu sa svega 3,5 tisuća stanovnika. Usporedimo li ovu s rekordnom 2019. godinom, što je s nemalo ponosa učinio i gradonačelnik Novalje Ivan Dabo, u prvom je polugodištu bilo čak 15 posto više noćenja u odnosu na 2019. godinu. U špici sezone u kojoj se nalazimo turista je između 25 i 30 tisuća što znači da je i samo srce sezone za dva posto prebacilo 2019. godinu. Drugim riječima moglo bi se dogoditi da za neka buduća postignuća Novalji referentna postane – 2022. godina.

Dakako, nije se do transformacije stiglo stihijski nego planskim, znanstvenim analizama koje su sugerirale gradnju – kvalitetnijih smještajnih jedinica. Novalja danas ima hotele, a i u gastronomskom smislu, ponajprije zahvaljujući Boškincu, upisala se na recentnu globalnu kartu. Nije naime rijetkost da se u Novalju zbog gastronomskog raja Borisa Šuljića dolazi i u »neturističkim« mjesecima. Novalja je postala i značajno mjesto snimanja turističkih, modnih, automobilskih i kakvih sve ne reklamnih filmova, postala je i jako traženim i hvaljenim »adrenalinskim« mjestom, a kako se da zamijetiti – snažne se turističke investicije pojavljuju u i na samoj sjevernoj punti otoka Paga, u Lunu i Tovarnelama.

Ipak, unatoč svoj ovoj dobroj priči pojavilo se nešto novo – Novalja kao mjesto za još jedan trend: vjenčanja. Bajkovite novaljske pozicije, koje su istina proslavili i igrani ili turistički filmovi te modni editorijali počele su privlačiti sve veći broj mladenaca iz Hrvatske i inozemstva. Fotografija je uostalom ono što ostaje u albumu za sva vremena. Ako se u zadovoljavanju popularne forme kad se mladenci fotografiraju na mjestima što »ostavljaju bez daha«, kao što je to primjerice novaljska plaža Ručice, u albumu želja nađe još niz novaljskih lokacija – čemu više razmišljati. Pozovi kumove i svatove pa put Novalje! Seriju fotografija o Novalji, kao njezin svojevrsno book, napravio je i ugledni američki fotograf Carter Wilson što je izazvalo dodatne želje i uzdahe: Odvedi me u Novalju tamo reći ću ti da!

Mada, dodali bismo na ovom mjestu, koliko god da se prečesto diže nepotrebna galama na partijanere, bit će ipak da pored novaljske ljepote u svemu značajnu ulogu ima i – ljubav. Koja se često rađa baš na Zrću. Pa kad smo se već upoznali tamo gdje nam je bilo ludo i nezaboravno, učinimo i prvi »verificirani« korak naše veze u istom dijelu otoka Paga i jadranske obale: u Novalji.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno