Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Moj Ivane, pobratime mio, pobjedu si donio

Autor: Šime Ćurko

12.10.2008. 22:00
Moj Ivane, pobratime mio, pobjedu si donio

Foto: Filip BRALA



Da nije bilo praznog hoda između 20. i 30. minute bila bi to glatka pobjeda Zadra. Ovako, Zadrani su se morali pomučiti, ne toliko zbog gostiju koliko zbog lošeg završetka prvog poluvremana.
Roko Paleka utakmicu je otvorio s Ivanom Mijolovićem u prvoj momčadi i to se pokazalo kao pravi potez, Mijolović je odigrao utakmicu života, zabio je devet golova uz visok postotak realizacija i igrao 60 minuta vrlo kvalitetno u oba smjera. Drugi Ivan iz naslova je Buovac koji se skrivao u prvom poluvremu, u kojem je zabio dva gola. U drugih 30 minuta dodao je Buovac još šest golova, a u prilog mu je išla i igra u obrani gostiju koji su se iznenađujuće izvukli previše prema naprijed, a Buovac je u situacijama jedan na jedan itekako opasan. Nije tu kraj onima koji imaju ime Ivan. Vratar Cota nije briljirao, primio je nekoliko golova koji jednostavno nisu smjeli završiti u mreži, ali Cota je na početku drugog poluvremena, kada je Zadar napravio ključnu razliku za konačnu pubjedu, vezao tri obrane nakon kojih su njegovi sugrači istrčali tri kontre, dovoljno za miran nastavak utakmice.
Zadar je dominirao (10:5, 12:8) prvih 20-ak minuta, za razliku od prethodnih utakmica Palekini igrači ponudili su brzu igru s kojom su protivnika mogli razbiti već na poluvremenu. No, Zadrani tada staju, kod 12:8 Jerak promašuje kontru, potom kod 12:9 Jerak iz sedmerca pogađa gredu, a malo-pomalo gosti su na poluvrijeme mogli otići s rezultatskom prednošću. U nastavku umjesto Samardžije, Žeravice i Merhara Paleka na parket šalje Pešu, Frankovića i Brkljaču, s tim da je Buovac povučen na lijevo krilo. Uz Cotu, Mijolovića, Buovca i Jeraka, bila je to dobitna kombinacija. Od 13:13, Zadar je za tri minute otišao na 16:13, malo potom bilo je 20:15 i Županjci se više nisu mogli vratiti u utakmicu. Druga pobjeda Zadra i nakon dva neuspjeha u prvim kolima Dukat perspektiva izgleda puno bolje.
Rezultati 4. kola: Zadar Gortan – Županja 33:28, Arena Jadrograd – Slatina 30:14, Đakovo – Kaštela Adriachem 34:26, Buzet – Solin 33:27, Crikvenica – Prelog 25:29, Gorica – Trogir.
U 5. kolu igraju: Buzet – Zadar Gortan, Županja – Gorica, Solin – Crikvenica, Kaštela A. – Buzet, Slatina – Đakovo, Trogir – Arena J..


 ZADAR GORTAN – ŽUPANJA 33:28 (13:13)


ZADAR – Dvorana Mocire. Gledatelja: 100. Suci: Cepanec (Turčin), Jeftić (Varaždin): Nadzornik: Bukurov (Trogir).




ZADAR GORTAN: Đikić, Turić, Jerak 7 (4), Barišić, Žeravica 2, Buovac 8 (2), Franković, Merhar, Samardžija 1, Peša 3, Brkljača 3, Mijolović 9, Cota (7). Trener: Roko Paleka.


ŽUPANJA: Rajković (7), Ivkić 3, Nađ 3, Dušanić 5, Milišić 3, Šimić 8 (7), Lovrić 3, I. Galović (0+1), Marko Vuković, Mario Vujković 1, M. Galović, Benković. Trener: Krešimir Pavičić.


SEDMERCI: Zadar Gortan 6 (8); Županja 7 (7).


ISKLJUČENJA: Zadar Gortan 4 minute; Županja 8 minuta.


 MIJOLOVIĆ: BIT ĆE I UBUDUĆE DOBRIH UTAKMICA


Ivan Mijolović ovo je ljeto u Zagrebu upisao Kineziološki fakultet. Trenutačno trenira s Medveščakom, a službene utakmice igra za matični Zadar.
– Moja je igra protiv Županje bila odraz napornog treniranja. Dobio sam pravu minutažu i mislim da sam je dobro iskoristio. Zadovoljni smo drugom uzastopnom pobjedom s kojom smo pokazali da vrijedimo puno više od onoga što smo odigrali u prva dva kola. Ovo je sigurno moja najbolja utakmica u karijeri i mogu se samo ponadati da će ih biti i više jer s dosadašnjim učinkom nisam se baš mogao pokazati u pravom svjetlu. Za Zadar ću sigurno igrati do prosinca, a onda postoji mogućnost odlaska u Medveščak.


 PALEKA: NEKI IGRAČI MOGU JOŠ BOLJE


– U ovoj utakmici nije bila upitna kvaliteta koja je na našoj strani. Utakmicu smo počeli agresivnom obranom iz koje smo povukli nekoliko kontri i jednostavno postizali golove. Potom smo upali u sporu igru Županjaca, nismo pogodili nekoliko i to se odmah osjetilo na rezultatu. U nastavku smo ponovno podigli obranu i takvu igru uspjeli zadržati do kraja utakmice. Potvrdili smo da imamo sve veću širinu te da se i u obrani i u napadu protivniku možemo suprotstaviti s nekoliko uigranih varijanti. Ono što je sigurno jest to da neki naši igrači mogu još bolje i očekujem da će to pokazati u sljedećim utakmicama.