Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Kako do novca iz EU fondova?

12.10.2010. 22:00
Kako do novca iz EU fondova?


U sklopu međunarodnog sajma proizvoda i usluga ruralnih područja “Eko Etno Hrvatska Europa Tour” koji se u ŠC Višnjik održava od 13. do 17. listopada održat će se više predavanja, okruglih stolova i radionica namijenjenih sadašnjim, ali i budućim poljoprivrednim proizvođačima te ponuđačima proizvoda i usluga u, prije svega, ruralnom turizmu.
– Ovo je prilika za zainteresirane na području Zadarske županije da potrebne informacije dobiju praktično na kućnom pragu, što je vrlo vrijedno ako se uzme u obzir da tako ušteđuju troškove putovanja i sudjelovanja na sličnim tribinama i radionicama izvan Zadra, kazao je pročelnik UO za poljoprivredu Zadarske županije Daniel Segarić, pozivajući sve koji žele unaprijediti postojeću ili započeti s proizvodnom aktivnost da svoje nedoumice riješe u izravnoj komunikaciji sa stručnjacima koji će boraviti u Zadru tijekom održavanja sajma.
Zadarska županija i Grad Zadar su, uz Hrvatski farmer d.d., suorganizatori “Eko Etno Hrvatska Europa Tour-a”.
U četvrtak 14. listopada u 11 sati održat će se okrugli stol “IPARD – mogućnosti i prepreke i kako ga unaprijediti”, na kojem će, među ostalima, sudjelovati i Tugomir Majdak, načelnik Sektora za upravljanje programima ruralnog razvoja EU- Upravne direkcije SAPARD/IPARD programa, a prema riječima pročelnika Segarića ovaj će okrugli stol ponuditi korisne informacije o tome kako pripremiti projekt koji se želi aplicirati prema pretpristupnim fondovima EU i svladati prepreke na putu do dobivanja sredstava. U 14 sati slijedi okrugli stol “Razvoj integrirane poljoprivrede u RH” interesantan prije svega proizvođačima koji žele postati opskrbljivači većih trgovinskih lanaca. Na ovom okruglom stolu sudjelovat će i Tomislav Petrović, načelnik Odjela ekološke i integrirane poljoprivrede u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja.
Forum o ruralnom razvoju koji će se održati u petak 15. listopada s početkom u 10 sati sudionike će upoznati sa zakonskom regulativom koju je potrebno poštovati prilikom otvaranja objekata u agroturizmu te s primjerima dobre prakse na području Hrvatske, a od 13 slijedi radionica na temu “Razvoj novih turističkih proizvoda u turizmu”. Brend konzultant Vladimir Resne će u subotu 16. listopada s početkom u 10 sati održati radionicu pod nazivom “Moj proizvod je bolji od tvog” koja je posvećena brendiranju proizvoda i njegovu pozicioniranju na tržištu.
Kotizacija za sudjelovanje na radionicama je 200 kuna po radionici, dok je za ostale edukacijsko-informativne programe ulaz slobodan.