Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Američki investitori susreli se sa županom Božidarom Longinom

13.10.2018. 13:36


Američki investitori, na čelu s Jeffory D. Blackardom, predstavnikom konzorcija Blackard Global, u kojem je hrvatski partner i član konzorcija C.I.O.S. iz Zagreba, tijekom jučerašnjeg dana sastali su se sa zadarskim županom Božidarom Longinom. Cilj sastanka bila je prezentacija turističkog razvojnog projekta „Pašman rivijere“, procijenjene vrijednosti 500 milijuna eura, što predstavlja pojedinačno najveću greenfield investiciju u hrvatskom turizmu.
"Održali smo vrlo konstruktivan sastanak. Riječ je o ozbiljnim investitorima koji namjeravaju ulagati u projekt Pašman rivijera. To bi bila najveća turistička investicija u Zadarskoj županiji i zasigurno najveće američko ulaganje u Hrvatskoj", rekao je župan Zadarske županije Božidar Longin dodavši kako će županijske službe i Općina Pašman biti maksimalno na raspolaganju kako bi investicija što skorije krenula u realizaciju.
"Mi konstantno radimo na dovođenju investicija u našu županiju i postizanju pozitivne investicijske klime. Prošle godine smo napredovali za čak sedam mjesta na ljestvici najuspješnijih županija, između ostalog, i zbog brojnih realiziranih projekata. Jedan od najvažnijih projekata je izgradnja nove luke Gaženica koja uskoro postaje ‘home port’ za kruzere, a sada nam slijedi investicija u proširenje kapaciteta Zračne luke Zadar", poručio je Longin.
"Iznimno smo zadovoljni jučerašnjim sastankom i potporom koju nam je iskazao župan Zadarske županije Božidar Longin. Priprema ovog projekta bio je vrlo dugotrajan i detaljan proces, posebno smo vodili računa o okolišu i autentičnosti lokacije, cilj nam je zadovoljiti lokalnu zajednicu i sve buduće goste. Otvorit ćemo velik broj stalnih radnih mjesta i vjerujemo kako će ovaj projekt donijeti veliki ekonomski prosperitet Pašmanu i okolici",poručio je Jeffory D. Blackard, predsjednik Uprave (CEO) Zero Global Waste i Blackard Global Inc.
Svoju potporu projektu, ali i oduševljenje hrvatskom obalom i prirodnom ljepotom, izrazili su bivši senator Sjedinjenih Američkih Država, kongresnik i predsjednički kandidat Rick Santorum i investitor i gospodarstvenik Gentry Beach, koji je između ostalog obnašao i funkciju potpredsjednika nacionalne kampanje aktualnog američkog predsjednika Donalda Trumpa.