Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Kuliš: Nadam se da ćemo dobrom obranom doskočiti suparniku

13.10.2021. 07:02


 Niti četiri dana nakon dramatičnog poraza protiv Cibone u kojemu su favoriziranom suparniku pružili spartanski otpor, košarkaše Sonik Puntamike očekuje novi izazov. Igrači Stipe Kuliša večeras će u petom kolu HT Premijer lige gostovati kod Gorice koja nakon dvaju vezanih okršaja s abaligaškim suparnicima traži povratak na pobjedničke staze. Bit će to drugi od tri okršaja u manje od tjedan dana za zadarski sastav koji je proteklog tjedna ostao bez svog najboljeg igrača Pavla Marčinkovića koji je Jazine zamijenio dva kilometra udaljenim Krešinim domom. Zgusnut ritam nedvojbeno stvara probleme, tim više znajući s koliko kratkom rotacijom i s kolikim obrambenim intenzitetom Puntamičani ulaze u svaki susret, a dodatna zamka može ležati u pražnjenju nakon okršaja s »Cibosima«.


Karakterni igrači
– Fizičko pražnjenje smo sigurno imali, kao i psihološko u tom trenutku. Svaka pobjeda i svaki poraz se mogu odraziti na nastavak sezone ovisno o načinu na kojih ih se percipira. Nadam se da ćemo utakmicu protiv Cibone tretirati na motivirajući način, jer to što je lopta ušla sa sirenom ne mijenja kvalitetu naše izvedbe. Jedino bez čega smo ostali je taj jedan bod, a bodova će biti u nastavku sezone. Nismo ostali bez potvrde svog rada i teze koju uvijek ponavljam – da je sustav ispred individualnosti. U momčadi imam zaista karakterne igrače koji znaju da u sezoni osim Cibone imamo još deset suparnika protiv kojih bodovi jednako vrijede i da svakoj utakmici trebamo pristupiti na isti način. Subotnji susret je stvar prošlosti i trebamo se fokusirati na ono što dolazi – osvrnuo se dvoboj protiv zagrebačkog sastava trener Stipe Kuliš.
Vremena za procesuiranje i kvalitetan odmor nije bilo previše. Večeras slijedi novi težak ispit u Velikoj Gorici protiv momčadi Josipa Sesara koja je s dvije pobjede krenula u sezonu, da bi u prošla dva kola položila karte pred suparnicima iz više težinske kategorije. »Bikove« već godinama karakterizira širok igrački kadar koji im omogućava da svih 40 minuta ritmom lome suparnika, a ne treba zanemariti ni razinu individualne kvalitete koju današnji domaćini nedvojbeno posjeduju.


Naglasak na obrani
– Gorica ima kompletan igrački kadar kojim može prijetiti i iz vanjske i iz unutrašnje linije. Imaju momčad koja u svom napadačkom arsenalu ima cijeli niz opasnosti, međutim mi smo u dosadašnjem dijelu prvenstva, izuzev prve utakmice, pokazali da je naš forte na defenzivnoj strani parketa gdje držimo ekstremno visoku razinu i nadam se da ćemo doskočiti današnjem suparniku u njegovim idejama – kazao je mladi zadarski stručnjak.
Još uvijek je dvojben nastup Luke Tomasa, dok bi svi ostali »Spartanci« trebali biti spremni za utakmicu koja se igra u Gradskoj sportskoj dvorani Gorica s početkom u 18 sati, uz izravan prijenos na HKS TV-u.
Konjević: Imamo imperativ pobjede
Nakon dva poraza protiv Cibone i Splita igrači Josipa Sesara se žele vratiti na pobjedničke staze i već od starta sezone pokazati da će biti »prvi izazivač« abaligaškom trojcu.
– Očekuje nas teška utakmica protiv Sonika koji je dobro izbalansirana momčad, no mislim da na našem terenu nikome ne trebamo priznati da ima šanse za pobjedu. Nadam se da ćemo timskom igrom i požrtvovnošću doći do novih bodova. U neku ruku imamo i imperativ pobjede budući da smo u zadnje dvije utakmice slabije reagirali te se nadam da ćemo u današnjem dvoboju izaći iz male krize i ponovno se vratiti na onu razinu na kojoj želimo biti – kazao je Davor Konjević.