Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Svijetli primjer brige gospodarstvenika o stukovnom obrazovanju

13.11.2020. 12:33


Strukovna škola Vice Vlatkovića u Zadru primila je vrijednu donaciju tvrtke Automobili import iz Zagreba odnosno Auto centra Serdarević u Zadru. Radi se o električnom vozilu, Peugeotu 508, namijenjenom obrazovanju učenika ove škole.
– Ova donacija daje našim učenicima mogućnost da radeći na ovakvom vozilu steknu kompetentnost za tržište rada. Pozdravljam ovakvu donaciju, hvala gospodinu Miletiću što iskazuje razumijevanje za obrazovanje. Naša je želja da gospodarstvenici preuzmu dio odgovornosti za strukovno obrazovanje, a ovo je svakako svijetli primjer toga, rekao je Tihomir Tomčić, ravnatelj ove zadarske srednje škole. Spomenuo je i Peugeota 106, nekadašnjeg benzinca koji su prije dvije godine učenici ove škole pretvorili u električno vozilo, a dobili su ga od istih donatora.
– Danas se osjećam počašćeno. Ovo je čin društvene odgovornosti, horizontalne i vertikalne. Zadovoljstvo mi je što će učenici u svoje srednjoškolske uspomene ugraditi Peugeot 508 koji smo im mi donirali. Perspektive suradnje između naše tvrtke i ove škole su jako velike te smatram da je ovo najbolji način poticanja strukovnog obrazovanja, rekao je Tomislav Miletić, generalni direktor donatora, tvrtke Automobil import iz Zagreba koja se bavi trgovinom automobilima i motornim vozilima lake kategorije dodajući na pitanje novinara kako je vrijednost donacije oko 200 tisuća kuna, no radi se o ulaganju u budućnost.
Događanje se nastavilo neformalnim razgovorom gdje je ravnatelj informirao gospodina Miletića kako smatra da je u pogledu automehatronike njegova škola ako ne i najbolja onda sigurno među tri najbolje u Hrvatskoj. Informirao ga je i kako učenici koji pohađaju trogodišnje smjerove odmah idu u rad dok oni koji završe četverogodišnje smjerove znaju i nastaviti obrazovanje. (Krešimir RADOŠ)