Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

ZAVRŠEN NATJEČAJ Splitski Mozaik opremit će ambulantu Zavoda za hitnu

13.11.2020. 09:53


Upravno vijeće županijskog Zavoda za hitnu medicinu otvorilo je četiri ponude izvođača koji su se natjecali za opremu novih prostora u Poliklinici. Posao vrijedan 1.360.000 kuna povjeren je splitskoj tvrtki Mozaik koja bi, kako kaže ravnatelj Ivica Erlić, vrlo brzo trebala započeti s opremanjem njihove ambulante u Poliklinici.
Riječ je o prostoru od 175 metara četvornih u koji bi početkom iduće godine trebao useliti tim T1 Zavoda, kao i ostale popratne službe, osim uprave Zavoda. Ravnatelj Ivica Erlić kaže kako od zaprimljenih ponuda čak tri nisu udovoljavale kriterijima traženim u natječaju.


Uprava ostaje na Putu Murvice
– Stoga smo za izvođača radova izabrali splitsku tvrtku Mozaik koja ispunjava sve kriterije javne nabave. Nakon okončanja natječajnog postupka odmah ćemo pristupiti uređenju našeg prostora u Poliklinici kako bismo se što prije preselili i omogućili našim djelatnicima rad u što boljim uvjetima. Postoje još neka pitanja koja trenutno rješavamo vezano za grijanje, hlađenje te ostatak infrastrukture u novoj zgradi u koju se selimo, ali će i to ubrzo biti riješeno, kaže ravnatelj Zavoda, pojašnjavajući kada bi Zadrani mogli na novu adresu Zavoda.
– Radovi započinju do kraja godine te preseljenje u Polikliniku planiramo za oko tri mjeseca, no uprava Zavoda ostaje u zgradi na Putu Murvice s obzirom da je planirano da uprave županijskih ustanova budu objedinjene u drugoj zgradi. No, to nam neće biti nikakav problem jer Zavod ionako ima devet ispostava kojima upravljamo iz našeg sjedišta, napominje Erlić.
Zavod će na ovaj način mnogo lakše surađivati s ustanovama s kojima i inače najviše surađuje, Općom bolnicom Zadar i Poliklinom, što će i pacijentima znatno olakšati liječenje.


Lakša suradnja s bolnicom i Poliklinikom
– Na ovaj ćemo način lakše usmjeravati pacijente i zasigurno će nam svima biti puno lakše koordinirati se radeći u istoj zgradi, osobito otkako je i bolnica mostom povezana s Poliklinikom. Iako je naš primarni posao pružanje pomoći na terenu, a ne u ambulanti, kad god nam dođe netko s hitnim zdravstvenim problemima primimo ga i uputimo dalje. Kada se preselimo, pacijenta ćemo, nakon naše intervencije, praktički samo usmjeriti na susjedna vrata, zaključuje Erlić, napominjući kako prethodna ponuda nije odgovarala njihovu planu preseljenja, zbog čega su prvi natječaj morali poništiti i izmijeniti neke stavke povećavajući cijenu uređenja prostora.
– U novom smo natječaju naveli veću cijenu opremanja novih prostora, ali opet pazeći da nam troškovnik ne poraste za neku veću svotu, te smo se na kraju odlučili za troškove 100.000 kuna veće od onih navedenih u prvom natječaju. Sada je i ovaj posao iza nas i sa zadovoljstvom mogu reći kako počinje realizacija ovog dugo najavljivanog plana, poručuje Erlić.