Razriješen Ivica Erlić, za v.d. ravnateljice imenovana Ivana Šimić

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Odluka Upravnog vijeća županijskog Zavoda za hitnu medicinu
Autor: 
Upravno vijeće većinom glasova razriješilo ga je dužnosti ravnatelja jer je svojim nemarom u obavljanju dužnosti doveo do značajnih smetnji u obavljanju djelatnosti ustanove, kazala je Franka Krajnović, članica Upravnog vijeća
Vedran SITNICA
Ivica Erlić, razriješen dužnosti ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije

Upravno vijeće Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije razriješilo je u petak Ivicu Erlića s mjesta ravnatelja, nakon što je policija protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela širenje i prenošenje zarazne bolesti.

- Na današnjoj sjednici Upravnog vijeća Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije dužnosti ravnatelja razriješen je Ivica Erlić. Sjednica Upravnog vijeća održana je putem web platforme jer je predsjednik UV-a trenutačno u izolaciji. Ravnatelj Erlić nije se odazvao pozivu na sjednicu, a njegovo pisano očitovanje o navedenoj situaciji, dostavljeno je Upravnom vijeću prije sjednice. Upravno vijeće većinom glasova razriješilo ga je dužnosti ravnatelja jer je svojim nemarom u obavljanju dužnosti doveo do značajnih smetnji u obavljanju djelatnosti ustanove, izazivajući nepovjerenje građana u sustav i posredno nanoseći štetu osnivaču, kazala je Franka Krajnović, v.d. pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo Zadarske županije i članica Upravnog vijeća Zavoda za hitnu medicinu dodajući kako osoba koja obavlja dužnost ravnatelja, ne predstavlja samo sebe.

- On predstavlja sustav, ustanovu i svoje djelatnike koji već dvije godine rade u iznimno teškim uvjetima. Navedene okolnosti, od sumnji na kršenje mjere izolacije koje su se pojavile u medijima te kaznene prijave policije koja je potom uslijedila, zahtijevale su brzu intervenciju osnivača. Zakon o zdravstvenoj zaštiti propisao je kada osnivač mora razriješiti ravnatelja i prije isteka mandata, a to je upravo ova situacija. Dakle, ravnatelj se mora razriješiti ako, između ostalog, zanemaruje ili nemarno obavlja svoju dužnost, tako da nastanu ili mogu nastati veće smetnje u obavljanju djelatnosti ustanove, tumači Krajnović.

Upravno vijeće imenovalo je vršiteljicu dužnosti ravnatelja, gospođu Ivanu Šimić, ekonomisticu zaposlenu u Zavodu za hitnu medicinu, a u sljedećih 30 dana, sukladno Statutu ustanove, dužno je raspisati natječaj za izbor ravnatelja ustanove.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (2 glasova)