Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

HT PREMIJER LIGA Vladović: Trebala nam je ovakva pobjeda

14.02.2021. 11:06


Nakon što su prije nekoliko mjeseci u Jazinama srušili finaliste Kupa Krešimir Ćosić Splita i Zadra, teško je prekjučerašnju utakmicu protiv Šibenke istaknuti kao najbolju ove sezone, ali ono što su igrači Hrvoja Vlašića prije dva dana pokazali protiv suparnika iz Krešimirova grada jako je blizu izdanjima koje smo gledali prošle jeseni. Puntamičani su i bez »starog lisca« Tea Petanija i vrijednog Marina Vručinića gotovo od prve minute dominirali na parketu i na koncu stigli do uvjerljive pobjede s kojom zadovoljni odlaze na dvotjednu pauzu.
– Odigrali smo odličnu utakmicu u oba smjera. Bili smo odgovorni i koncentrirani te sam zadovoljan kao poslije niti jedne ovosezonske predstave. Jakov Vladović je ponovno pokazao svoje znanje i razumijevanje igre, ali ne smijem zaboraviti niti jednog igrača. Čitava momčad je bila u sinergiji, što me posebno veseli – rekao je Hrvoje Vlašić nakon plus 25 protiv Šibenke.


Usporili goste
Izvrstan protok lopte na koncu je kapitaliziran s 97 poena, no posebno je impresivna bila obrana »Soniksa« koja je u potpunosti otupjela trostruku oštricu gostujućeg napada. Najbolji strijelac HT Premijer lige James Freeman susret je završio s 14 poena, uz jako loš šut od tek 29 posto, dok je nekadašnji igrač Zadra Henrik Širko odigrao još goru partiju te je, prije nego što je napustio parket zbog pet osobnih pogrešaka, ubacio tek devet koševa uz šut 2-12. Tek je Miković statistički zadovoljio, ali ni 22 poena visokog Crnogorca nisu pomogla Šibenčanima koji su upisali deseti poraz u hrvatskom prvenstvu.
– Stavili smo naglasak na usporavanje igre Šibenke koja jako puno situacija rješava iz natrčavanja, »pick and rolla« ili ranog »postiranja«. Išli smo agresivno na Mikovića i rano ga izmorili, što nam je uvelike pomoglo. Utakmicu smo dobro postavili, ali to treba znati i provesti na parketu, a igrači su u tome uspjeli na najbolji mogući način – dodao je Vlašić.


Rezultat najbolji pokazatelj
Ključna figura nove pobjede Sonika bio je iskusni Jakov Vladović koji je računalnom preciznošću pronalazio suigrače u otvorenim pozicijama, te je s 12 asistencija među najzaslužnijima za novu pobjedu svoje momčadi.
– Ispoštovali smo sve što smo dogovorili u pripremi susreta. Znali smo koje su njihove napadačke kvalitete, ali jednako tako smo znali i slabosti u obrani te smo ih iskoristili na najbolji mogući način. Trebala nam je jedna ovakva pobjeda, pogotovo nakon turbulentnog siječnja, i vjerujem da smo ponovno pronašli formu koja nas je krasila u ranijem dijelu sezone – skromno je kazao Vladović, koji nije propustio pohvaliti doprinos suigrača na defenzivnoj strani parketa.
– Freeman je na prosjeku od dvadesetak poena i moram kazati da su Dino Palčić i Filip Jošić napravili jako dobar posao u obrani. Zaustavili smo i Širka i Mikovića te je rezultat na koncu najbolji pokazatelj da smo na parketu sproveli sve što smo se dogovorili – podvukao je iskusni razigravač.
Pred Puntamičanima je nekoliko dana odmora, a sljedeći izazov ih očekuje koncem veljače kada gostuju kod Vrijednosnica Osijek koje s klupe vodi Zadranin Stipe Šarlija.
 




»Ako je netko zadovoljan, nek’ se ostavi košarke«
Nekadašnji igrač Zadra i trenutno peti najbolji strijelac HT Premijer lige Henrik Širko odigrao je jednu od najgorih utakmica sezone. Tek devet ubačenih poena, uz katastrofalan šut iz igre od 16 posto, vidno su uzrujali iskusnog Šibenčanina.
– Niti jedan igrač nije bio na razini. Ako je netko zadovoljan svojim izdanjem, nek’ se ostavi košarke. Sonik je od samog početka bio osjetno bolja momčad, izvrsno su nas branili i na koncu zaustavili. Pred nama je još dosta utakmica i učinit ćemo sve da budemo bolji u nastavku sezone – kazao je nezadovoljni Širko.