Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

U Drugu ligu drugom prilikom

13.04.2012. 22:00
U Drugu ligu drugom prilikom


Izostanak dvojice igrača i problemi s ozljedama umanjili su izglede rukometaša Arbanasa u subotnjem derbiju s Marinom Kaštela II, no loša izvedba domaćih u utakmici koja je odlučivala o drugoj poziciji na ljestvici Treće lige – jug i o izravnom plasmanu u viši rang ne može se pripisati samo oslabljenom sastavu. Za amnestiju od činjenice da će za najavljivani korak naprijed trebati još iskustva, taktičkog i tehničkog znanja te prija svega samopouzdanja „crveno-crni” će morati pričekati još barem sezonu. Najbolja potvrda je konačnih 19:29 Kaštelane.
Početak susreta 13. kola protekao je u minimalnom vodstvu gostujućih i pokušajima „crno-crvenih” da pronađu idealnih sedam koji će znati zaustaviti nalete suparničke vanjske linije. Ulaskom Lončara Zadrani su dobili potrebnu agresivnost u 6-0 zoni, a na suprotnoj strani terena lijevog vanjskog odlučnog preokrenuti rezultat. Ponajviše njegovim zaslugama igrači Žarka Jakšića u 11. su minuti upisali minimalno vodstvo 7:6, međutim, radost domaće publike kratko je trajala. Stao je Lončar, jednako kao i Humbolt na desnoj strani napada, dok je poroznost u obrani Arbanasa do kraja prvog poluvremena bila sve očitija. U 29. semafor je tako pokazao 10:14, a na veliki odmor se otišlo s golom manje zaostatka za domaće.
Jedinim dobrim razdobljem u igri Zadrana u drugom dijelu možemo okarakterizirati ono od 32. do 36. minute, kada su od rezultata 11:15 stigli do izglednijih 14:16. Činilo se da je „flaster” na Jukiću, razigravaču Kaštelana, dobro rješenje, no ubrzo se pokazalo da su Arbanasi u igri pet na pet nedorasli poletnom, mahom kadetskom gostujućem sastavu. Ishitreni i neuspjeli pokušaji na postavljenu protivničku obranu, odnosno lopte koje su prečesto bile upućene izvan okvira gola najavili su uvjerljivi posrtaj domaćih. On se zbio nakon što su od 36. do 45. rukometaši iz Kaštel Starog mrežu zatresli šest puta, a igrači u crveno crnim dresovima niti jednom (14:22). U preostalom vremenu pljesak s tribina u Mocirama u nekoliko su navrata uspjele izmamiti uzdanice s domaće klupe, no prerijetko da bi ublažile visoki poraz.   


 ARBANASI ZADAR – MARINA KAŠTELA II 19:29 (11:14)


ZADAR – Dvorana Mocire. Gledatelja: 70. Suci: Ante Božan (Solin) i Roberto Parunov (Split).
ARBANASI ZADAR: Atelj, Lončar 5, Galešić 2, Maršan 1, Erstić, Pedić 2 (1), Škulić 3 (2), Matešić, Gulan 2 (1), Imbrišić, Škara 1, Marinić, Kotlar, Šare 1, Humbolt 2, Bjeliš. Trener: Žarko Jakšić.
MARINA KAŠTELA II: Grubiša 2, Olivari, Bajan, Šarac, Renić 2, Katić, Jukić 9 (2), Tadin Knezović 6, Zebić 3, Ivanda 3 (1), Šimović 1, Baričević 3, Jakovljević. Trener: Pero Markov.
Sedmerci: Arbanasi Zadar 4 (4); Marina Kaštela II 3 (5).
Isključenja: Arbanasi Zadar 10 minuta; Marina Kaštela 4 minute.