Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Sesarov drugi ešalon riješio sve dileme

14.04.2021. 07:06


Košarkaši Sonik Puntamike očekivano su doživjeli četvrti uzastopni poraz u HT Premijer ligi. U zaostaloj utakmici 26. kola na svom parketu nadvisila ih je momčad Gorice kojoj se dovoljnom pokazala tek jedna četvrtina, ona druga, za ostvarenje 21. ovosezonskog slavlja. Puntamičani su se pak ovim porazom našli na omjeru 15-14 te im se u zadnja tri kola ostalo izboriti za peto mjesto na koje pretendira i Škrljevo. Zadrani su se prije podbacivanja lopte s centra morali suočiti s dvostrukim hendikepom, i u igračkom kadru, i stručnom stožeru, jer su u Veliku Goricu stigli bez Tea Petanija i Ante Gospića dok je u zadnji čas otpao zbog bolesti i trener Hrvoje Vlašić. Dirigentsku palicu je tako silom prilika preuzeo njegov pomoćnik Stipe Kuliš koji je, unatoč silnom angažmanu pokraj terena, već do odlaska na odmor shvatio da se protiv člana velike četvorke hrvatske košarke nema što za »ušićariti«. »Zeleni« su trajali zapravo tek prvih deset minuta dok je na parketu egzistirala prva petorka, tj. dok su goriva u svojim rezervoarima imali Vladović i Cvitković. Prva dionica je zaključena s tijesnih 18:14 za domaćina, a onda je u drugoj četvrtini na scenu stupila rotacija koja je domaćem strategu Josipu Sesaru donijela ekspresno rješenje rebusa zvanog Sonik Puntamika jer mu je drugi ešalon ubacio 24 poena s čim je zatomljena svaka nada gostiju da mogu do eventualnog iznenađenja. Trojac Baković-Majcunić-Pavlović nemilice je trpao koš Sonika, rapidno podižući prednost do odlaska u svlačionice. Gorica je na račun osam trica iz 13 pokušaja pobjegla Puntamičanima na 22 viška (46:24), tako da se nastavak pretvorio u tek puku formalnost koju su naravno nadmoćniji domaćini iskoristili za još veći rezultatski iskorak. Najefikasniji u raznovrsnom domaćem sastavu pokazao se Baković koji je ubacio 20 koševa dok je Pavlović dodao 12. Kod Puntamičana je prednjačio Rašić sa 17 ubačaja, a po deset su ubacili Cvitković i Palčić s tim da je kapetan »Zelenih« ugrabio i deset lopti te podijelio pet asistencija.
GORICA 86 – SONIK P. 58
(18:14, 28:13, 21:17 19:14)
VELIKA GORICA – Gradska sportska dvorana. Bez gledatelja. Suci: Tomislav Vovk, Jelena Tomić i Žarko Kovačević.
GORICA: Majcunić 7, Kalajžić 11, Mašić, Savić 2, Batur 2, Pavlović 12, Mazalin 11, Uljarević 9, Ljubičić 8, Baković 20, Kapusta 4. Trener: Josip Sesar.
SONIK PUNTAMIKA: Vladović 5, Palčić 10, Rašić 17, Runjić 4, Šarlija 2, Cvitković 10, Vručinić 8, Zelanto, Zovko 2, Manojlović. Trener: Stipe Kuliš.