Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Potpore za eko-inovacije

13.05.2011. 22:00
Potpore za  eko-inovacije


Program pruža financijsku potporu projektima iz različitih sektora kojima je cilj prevencija ili smanjenje štetnog utjecaja na okoliš, tj. koji pridonose optimalnoj uporabi resursa


Potpore za  eko-inovacije imaju za cilj potaknuti potencijal industrije na  najveću moguću razinu kroz inteligentne ideje i nova ekološka  rješenja. Program pruža financijsku potporu projektima iz različitih sektora kojima je cilj  prevencija ili smanjenje štetnog  utjecaja na okoliš, tj. koji pridonose optimalnoj uporabi resursa.
“Zeleno” poslovanje
Glavni prioriteti natječaja za  ovu godinu su: recikliranje materijala, održivi proizvodi i materijali za građenje, sektor hrane i pića, vode te “zeleno” poslovanje. Rok za podnošenje  projektnih prijedloga je 8. rujan  2011. godine. U povodu ovog  natječaja 26. svibnja 2011. godine u Zagrebu će se održati  trening za pisanje projektnih  prijedloga. Za dodatne informacije, kao i prijave za trening,  treba kontaktirati Centar za europske predpristupne procese  (CEPP) na telefon 01 4897 563,  ili mail [email protected].
Rokove za podnošenje prijava kao i ostale detalje vezane  za natječaj možete pronaći na  web stranici Zadarske županije  www.zadarska-zupanija.hr.
Potpora za europsku suradnju u edukaciji i treningu u  sklopu programa cjeloživotnog  učenja ima za opći cilj podršku  pri donošenju i provedbi strategije cjeloživotnog učenja i politika na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini. Pod tim se  podrazumijeva povezivanje  svih vrsta (formalno, neformalno) i razina učenja (predškolskog, osnovnog, srednjeg,  odrasli, početnog i kontinuiranog strukovnog obrazovanja i  osposobljavanja) uključujući i  povezivanje s drugim relevantnim sektorima (npr. zapošljavanje i socijalna uključenost),  kroz: podizanje svijesti na nacionalnoj razini o strategiji cjeloživotnog obrazovanja i europskoj suradnji na području  obrazovanja i obuke, poticanje  transnacionalne suradnje i razmjene iskustava i dobre prakse  u razvoju i implementaciji strategije cjeloživotnog učenja i politika.
Rok za podnošenje projektnih prijedloga je 30. lipanj  2011. godine.
Radni uvjeti
Natječaj za potpore na području radnih uvjeta objavljen  je u okviru programa PROGRESS, komponente “radni  uvjeti”. Ima za cilj razviti i podržati pozitivan i proaktivan  pristup prema promjenama na  području rada kroz promicanje  razmjene informacija, posebno  glede socijalnih i ekonomskih  posljedica restrukturiranja tvrtki.
Potpore će biti dodijeljene za  projekte koji promiču stručnost  i sposobnost aktera na području predviđanja, pripreme i  pružanja društveno prihvatljivog odgovora u slučaju restrukturiranja tvrtki, promiču razmjenu informacija o zdravlju,  sigurnosti i dobrobiti na radu  tijekom procesa restrukturiranja tvrtki, promiču mjere za  poticanje financijske participacije zaposlenika u tvrtkama.
Rokovi za podnošenje prijava su 14. lipnja 2011. godine  te 6. rujna 2011. godine. Tip  organizacije prijavitelja: socijalni partneri, tijela javne uprave, instituti za istraživanje,  sveučilišta, neprofitne organizacije civilnog društva.